Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju, prijave do 20. novembra

Fond za aktivno građanstvo
 • Autor onogost.me
 • 31.10.2023. u 14:25
Fond za aktivno građanstvo otvorio je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori.

Cilj konkursa je da prepozna i javno istakne pojedince, iseljenička udruženja, privredna društva, medije, institucije i organizacije civilnog društva, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima, i postavljaju standarde kojima treba težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva.

"Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: individualni doprinos, doprinos dijaspore, doprinos na nacionalnom nivou i doprinos lokalnoj zajednici. Pored glavnih nagrada, konkurs je otvoren i za nekoliko specijalnih priznanja - za medijski doprinos, za građanski doprinos opštem dobru, a od ove godine i specijalno priznanje za mlade filantrope", navode iz Fonda za aktivno građanstvo.

Nominacije podnose zainteresovani građani, iseljenička udruženja, privredna društva, organizacije civilnog društva, mediji, institucije.

Konkurs za nagradu „Iskra“ se već petnaest godina organizuje sa ciljem da podstakne razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Nagrada za filantropiju se tradicionalno dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju. Svečanost će biti organizovana u drugoj polovini januara, a javnost blagovremeno obaviještena o datumu.

"Podsjećamo, Fond za aktivno građanstvo dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i uz podršku Fonda braće Rokfeler i Fondacije „Ćano Koprivica“", navode oni.

Detaljne informacije o konkursu kao i prijavni formulari za svaku od navedenih nagrada, nalaze se na sajtu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U Crnoj Gori danas se očekuju visoke temperature i pojačana frekvencija vozila na važnim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.