Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvoren konkurs za najbolji logo na temu “Škola i grad”

getimage
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 02.02.2016. u 15:48

NVO „Expeditio – Centar za održivi prostorni razvoj“ iz Kotora, u saradnji sa „Zavodom za školstvo Crne Gore“ i NVO „JAS - Jugend Architektur Stadt“ iz Essena, Njemačka, raspisuju konkurs za idejno rješenje logo-a projekta “Škola i grad”. 

Konkurs je otvoren za učenike osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori i inostranstvu, a logo bi trebalo da posjeduje karakteristike jednostavnosti i originalnosti. Radovi koji ne budu predstavljali originalna rješenja neće biti uzeti u razmatranje.

Ovaj projekat ima za cilj osnaživanje djece i mladih kako bi u budućnosti preuzimali aktivniju ulogu u kreiranju svojih gradova i naselja primjenjujući principe održivog razvoja.

Projekat će trajati tri godine i predviđa aktivnosti na povećanju znanja nastavnika/ca i djece u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama o planiranju održivih gradova i naselja

Rješenje koncipirati kao logo uz koji će se upisivati naziv projekta na crnogorskom i engleskom jeziku, dok će detalji kao pozicija naziva projekta u odnosu na logo, odnosi elemenata, boje biti ostavljeni na promišljanje autorima.
Logo će biti korišćen na promotivnim materijalima projekta “Škola i grad” u vidu brošure, majice, vebsajta, videa…
Idejna rješenja se mogu dostaviti u vidu skeniranih crteža ili u digitalnom obliku, a organizatori zadržavaju pravo dorade pobjedničkog idejnog rješenja u dogovoru sa autorom.
Učenici mogu dostaviti radove preko škola kojima je dostavljen poziv za učešće na konkursu ili individualno, a jedan učenik može dostaviti najviše 2 idejna rješenja logoa.
Nagrade koje će pripasti najboljima su: prva nagrada – tablet, druga nagrada – foto aparat i treća nagrada – mp3 plejer.
Rok za dostavljanje radova je 15. februar tekuće godine do 17h, dok rješenja pristigla nakon ovog roka neće biti uzeta u razmatranje.
Radove slati isključivo e–mailom na adresu [email protected] uz obaveznu napomenu: KONKURS ZA LOGO uz ime i prezime autora, godinu rođenja, školu, adresu stanovanja, kontakt telefon i e-mail.
Dodatne informacije su dostupne na sajtovima www.expeditio.org i http://www.mps.gov.me/vijesti/157020/Poziv-za-ucesce-na-nagradnom-konkursu-Logo-projekta-sKOLA-I-GRAD.html

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci