Otvoren konkurs za treći upisni rok na UCG

ucg1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.07.2016. u 12:28

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za treći upisni rok, a mjesta ima za 57 brucoša čije će obrazovanje plaćati država i 338 samofinansirajućih studenata. 

Prijave se podnose sjutra.

Na Pravnom fakultetu sva mjesta su popunjena, a na Ekonomskom može se upisati 11 brucoša koji će sami plaćati obrazovanje.

Za budžetske studente mjesta ima na Fakultetu dramskih umjetnosti (11), Fakultetu likovnih umjetnosti (1), Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (6), Filozofskom (7), Metalurško-tehnološkom (9) i Muzičkoj akademiji (20).

Radi implementacije principa afirmativne akcije za osobe sa invaliditetom i pripadnike manjinske zajednice Roma i Egipćana, ukupan broj za svaki studijski program povećava se za jedan odsto.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.