Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvorena putujuća izložba „Interkulturalna susrijetanja“

izlozba
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2015. u 17:34

U organizaciji nevladinog udruženja Agencija za lokalnu demokratiju, u Gradskoj kući otvorena je putujuća izložba „Interkulturalna susrijetanja“ . 

Izložbu fotografija otvorio je Milan Korać, sekretar  Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić koja je pružila podršku u organizovanju ove izložbe.

Korać je istakao značaj partnerstva lokalnih vlasti sa civilnim sektorom i izrazio spremnost da Opština nastavi da radi na poboljšanju položaja mladih. 

Prisutni su takođe imali priliku da čuju stihove mlade pjesnikinje iz Nikšića Sonje Milatović, koja je između ostalog recitovala pjesmu posvećenu poznatom nikšićkom umjetniku Miladinu Šobiću, dok je mlada talentovana umjetnica Jovana Aleksić, iz muzičke škole „Dara Čokorilo“ na otvaranju odsvirala kompoziciju „Na ulicama Pariza“.

Putujuća izložba fotografija će biti otvorena do 25. decembra  u terminima od 10h – 13h i od 17h – 20h. 

Izložba se sastoji se od radova nastalih tokom umjetničkih radionica za mlade u osam gradova regiona. Fotografije predstavljaju izraz mladih, odnosno kako mladi vide grad i mlade u njemu. Postavka se sastoji od 45 najboljih fotografija koje su odabrane u svim gradovima glasanjem mladih.

Izložba je u svoj put započela u Subotici u septembru mjesecu, zatim je bila u Peći, Knjaževacu, Skoplju, Prijedoru, Mostaru, sada u Nikšiću, a zatim svoj put nastavlja i završava u Zavidovićima. 

Izložba je dio projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“ koji realizuje Agencija za lokalnu demokratiju u partnerstvu sa Opštinom Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Nikšićka policija je Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Lj.K. (47) zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo prevara u osiguranju.