Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvorena sezona u eko-parku Blace

DMEN
 • Autor onogost.me
 • 22.04.2024. u 12:29
Na Dan planete zemlje, koji se obilježava danas, Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) otvorilo je devetu sezonu u eko-parku Blace.

Kao i do sada najzaslužniji za proljećni sjaj parka je Milo Radović.

“U proteklih mjesec dana sađeno je novo drveće i ukrasno rastinje, obnavljane su i farbane klupe i stolovi, obnavljane su info table na prilazu eko parku, uklanjan je korov… Sve te aktivnosti su bile uvod u zvanično otvaranje devete sezone u našem i vašem parku”, saopšteno je iz DMEN-a.

Oni su apelovali na posjetioce da obrate pažnju na očuvanje sadržaja, mobilijara i mladog rastinja.

Devastacija, nekada i namjerna, je, kažu,  prisutna uglavnom tokom maja i juna i iz godine u godinu sve nam veći problem predstavlja održavanje.

DMEN poziva kreative građane da im se sa svojim idejama i materijalima pridruže u volonterskim aktivnostima kako bi park postao još ljepši.

Eko park Blace je NVO Društvo mladih ekologa formiralo 2015. godine u prekrasnom prirodnom ambijentu Studenačkih glavica. Od tada se svake godine realizuju različite aktivnosti u smjeru unapređenja stanja i održavanja parka.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Svaka čast g.Karadžiću i DMENU makar nam neko misli o gradu i okolini na istinski ekološki način.Ljucko vam hvala za sve podrška od staro Nikšićana.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
  U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.