Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

I ove godine takmičenje za najbolji Učenički parlament

ministarstvo_prosvjete_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 06.12.2016. u 09:59

Ministarstvo prosvjete i Unija srednjoškolaca Crne Gore (UNSCG) organizovaće drugu godinu zaredom takmičenje za najbolji Učenički parlament, a prijeve se dostavljaju do 20. decembra.

Iz Ministarstva je saopšteno da se za priznanje najaktivniji Učenički parlament za školsku 2016/2017. u Crnoj Gori mogu prijaviti svi učenički parlamenti sa čijim školama UNSCG sarađuje.

Kako je navedeno, parlamenti koji se kandiduju moraju da su osnovani po standardima Unije srednjoškolaca, da funkcionišu u skladu sa svojim statutom, da su osnovani uz saglasnost uprave škole i da imaju rukovodstvo (predsjednik, potpredsjednik, sekretar/zapisničar).

“Prijavu za takmičenje učenički parlamenti treba da dostave do 20. decembra na e-mail adresu [email protected], sa naznakom „Za takmičenje za najbolji Učenički parlament”, pojasnili su iz Ministarstva.

Upravni odbor UNSCG i predstavnici Ministarstva prosvjete bodovaće aktivnosti shodno donesenim kriterijumima za bodovanje.

Pojašnjava se da su učenički parlamenti koji učestvuju na takmičenju u obavezi da do 1. januara naredne godine u formi zapisnika dostave izvještaje o realizovanim aktivnostima za period od 1. septembra do 31. decembra ove godine.

“A podatke o aktivnostima koje su sprovedene u drugom polugodištu odnosno u periodu januar 2017. - maj 2017. godine dužni su dostaviti u formi zapisnika najdalje sedam dana od dana realizovanja aktivnosti na e-mail adresu UNSCG”, rekli su iz Ministarstva.

Obrazac prijave za učešće na takmičenju objavljen je na sajtu Ministarstva prosvjete.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Jasenovom Polju, gdje se trenutno radi rekonstrukcija dijela magistralnog puta od Vidrovana, iz pravca Nikšića, ne postoji oznaka za skretanje ka Šavniku i Žabljaku. Tokom rekonstrukcije znakovi za raskrsnicu ka ove dvije opštine su uklonjeni i još uvijek nisu vraćeni.
Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) tokom protekle sedmice realizovalo je praktičnu radionicu za osnovce o pravilima ponašanja biciklista u saobraćaju, pravilnom održavanju bicikla, kako samostalno otkloniti neke kvarove. Učili su i o pravilima vožnje u noćnim uslovima.