Ovo su kandidati za Trinaestojulsku nagradu

Skupština Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 05.06.2023. u 17:06
Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade, na sjednici koja je održana danas, sačinio je listu od 16 kandidata koji sa formalno pravnog aspekta ispunjavaju uslove za dodjelu tog priznanja za ovu godinu, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Žiri je utvrdio da su potrebne uslove zadovoljili: Aleksandar Damjanović, diplomirani ekonomista, Aleksandar Bečanović, pjesnik, prozni pisac, scenarista i filmski kritičar, Budimir Raičković, diplomirani ekonomista, Centar za kulturu Kolašin, Dejan Božović, profesor muzike, kompozitor, aranžer i muzički producent, Mirsad Koljenović, likovni umjetnik, dr Marijana Terić, Naod Zorić, akademski slikar, Pero Nikčević, slikar, Predrag Uljarević, diplomirani pravnik, Roman Simović, violinist, Radovan Vujadinović, književnik, dr Bojan Baća, dr Srđa Martinović, prof. dr Tatjana Burzanović i Zdravko Đuranović, muzički umjetnik.

Podsjetimo, Trinaestojulska nagrada dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi lica ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za rezultate od izuzetnog značaja za Crnu Goru, ostvarene u godini koja prethodi dodjeli nagrade, u oblastima kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, sporta, prirodnih i društvenih nauka, privrede, ekologije, odnosno za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva koja doprinose razvoju i afirmaciji Crne Gore.

Žiri može dodijeliti do tri godišnje nagrade, a u jednoj oblasti može se dodijeliti samo jedna godišnja Trinaestojulska nagrada.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.