Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„OZON“ predao peticiju za očuvanje lipa

aco1
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2016. u 10:59

Direktor Ekološkog pokreta „OZON“ Aleksandar Perović predao je danas u Opštini Nikšić peticiju, kojom se traži očuvanje lipa na Trgu slobode, i zatražio obustavljanje cjelokupnog projekta rekonstrukcije zbog, kako je rekao, netransparentnosti.

On je istakao da je u pitanju peticija protiv kontroverznog projekta na gradskom Trgu.

„Mi smo odlučili da danas, kao prvi korak u nizu narednih aktivnosti, predamo peticiju sa 1.211 potpisa naših građana. Počeli smo sa obraćanjem svim relevantnim institucijama, a poslati su i nalozi za inspekcijski nadzor Sektoru za planiranje, pri Upravi inspekcijskih poslova“, rekao je Perović.

Naveo je da je ta nevladina organizacija prijavila kršenje Zakona o uređanju prostora i izgradnji objekata, objasnivši da je trebalo postaviti na vrijeme info tablu sa nazivom projekta i građevinskom dozvolom.

„To nije učinjeno, a po našim saznanjima i kako smo protumačili zakon, Opštini prijeti kazna od 2.000 do 40.000 hiljada eura za taj prekršaj. Mi ćemo se u narednom periodu boriti šd građani budu uključeni u proces donošenja odluka i da se ne odlučuje bez njihove volje, kada su u pitanju svi detalji, po nama, ovog kontoverznog projekta“, zaključio je Perović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedm, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.
Nije novost da u Nikšiću fali pedijatara. Novost nije ni da se fasada sa zgrade Dječjeg dispanzera maltene raspada, da je inventar dotrajao, da sobe u kojima borave najmlađi pacijenti vlaže, da su kupatila u izuzetno lošem stanju. Nije novost ni da najmlađi pacijenti decenijama čekaju bolje uslove i da su, izgleda, svi važniji od njih.