„OZON“ predao peticiju za očuvanje lipa

aco1
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2016. u 10:59

Direktor Ekološkog pokreta „OZON“ Aleksandar Perović predao je danas u Opštini Nikšić peticiju, kojom se traži očuvanje lipa na Trgu slobode, i zatražio obustavljanje cjelokupnog projekta rekonstrukcije zbog, kako je rekao, netransparentnosti.

On je istakao da je u pitanju peticija protiv kontroverznog projekta na gradskom Trgu.

„Mi smo odlučili da danas, kao prvi korak u nizu narednih aktivnosti, predamo peticiju sa 1.211 potpisa naših građana. Počeli smo sa obraćanjem svim relevantnim institucijama, a poslati su i nalozi za inspekcijski nadzor Sektoru za planiranje, pri Upravi inspekcijskih poslova“, rekao je Perović.

Naveo je da je ta nevladina organizacija prijavila kršenje Zakona o uređanju prostora i izgradnji objekata, objasnivši da je trebalo postaviti na vrijeme info tablu sa nazivom projekta i građevinskom dozvolom.

„To nije učinjeno, a po našim saznanjima i kako smo protumačili zakon, Opštini prijeti kazna od 2.000 do 40.000 hiljada eura za taj prekršaj. Mi ćemo se u narednom periodu boriti šd građani budu uključeni u proces donošenja odluka i da se ne odlučuje bez njihove volje, kada su u pitanju svi detalji, po nama, ovog kontoverznog projekta“, zaključio je Perović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.