Ozon: Završen Klimoskop – kviz o klimatskim promjenama

klimoskop-kviz
Ozon
  • Autor onogost.me
  • 04.09.2015. u 13:21

Tanja Novićević, Dejan Jaredić i Sanja Novićević-Stanković, dobitnici su nagrada kviza o klimatskim promjenama, koji je organizovao Ekološki pokret Ozon uz podršku Telenor fondacije.

Tanja Novićević je tokom četiri sedmice trajanja kviza, od mogućih 40 tačnih odgovora, tačno odgvorovila na 37 pitanja i to za 4 minuta i 44 sekunde i osvojila 4G mobilni telefon. Jaredić, koji je znao tačne odgovore na 34 pitanja, odvojio je 4G modem. 4G modem dobila je i Sanja Novićević-Stanković, koja je odgovorila na 30 pitanja.

U kvizu o klimatskim promjenama učestvovalo je preko 150 korisnika društvene mreže Facebook.

“Veliko interesovanje i sjajne reakcije i komentari korisnika dokaz su da društvene mreže, ako se upotrebljavaju na pravi način, itekako mogu da budu korisne za edukaciju, naročito o globalnim problemima i izazovima kakve su klimatske promjene. Preko 200 posebno pripremljenih i za ovu svrhu prilagođenih pitanja, sa ponuđenim opcijama za odgovore, edukovala su mlade, ali ih i inspirisale na akciju, naročito u dijelu aktivnog učešća u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine i klimatskih promjena. Takav način edukacije, primjena savremenih informaciono-komunikacionih kanala, društvenih mreža,  pokazao se kao pravi potez i mi i naš partner Telenor fondacija ćemo nastaviti sa sličnom praksom sve u cilju povećanja svijesti javnosti o važnosti zdrave životne sredine”, rekao je Aleksandar Perović, direktor Ozona.

Kviz o klimatskim promjenama Klimoskop dio je projekta “E-učenje o klimatskim promjenama i njihovom uticaju u Crnoj Gori”.

U okviru istog projekta realizuje se i takmičenje za najbolju fotografiju na istu temu.  

Korisnici svoje fotografije o klimatskim promjenama mogu postaviti putem Facebook stranice Klimoskop, kroz aplikaciju “Klimatske promjene i mi“.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.