Ozon: Završen Klimoskop – kviz o klimatskim promjenama

klimoskop-kviz
Ozon
  • Autor onogost.me
  • 04.09.2015. u 13:21

Tanja Novićević, Dejan Jaredić i Sanja Novićević-Stanković, dobitnici su nagrada kviza o klimatskim promjenama, koji je organizovao Ekološki pokret Ozon uz podršku Telenor fondacije.

Tanja Novićević je tokom četiri sedmice trajanja kviza, od mogućih 40 tačnih odgovora, tačno odgvorovila na 37 pitanja i to za 4 minuta i 44 sekunde i osvojila 4G mobilni telefon. Jaredić, koji je znao tačne odgovore na 34 pitanja, odvojio je 4G modem. 4G modem dobila je i Sanja Novićević-Stanković, koja je odgovorila na 30 pitanja.

U kvizu o klimatskim promjenama učestvovalo je preko 150 korisnika društvene mreže Facebook.

“Veliko interesovanje i sjajne reakcije i komentari korisnika dokaz su da društvene mreže, ako se upotrebljavaju na pravi način, itekako mogu da budu korisne za edukaciju, naročito o globalnim problemima i izazovima kakve su klimatske promjene. Preko 200 posebno pripremljenih i za ovu svrhu prilagođenih pitanja, sa ponuđenim opcijama za odgovore, edukovala su mlade, ali ih i inspirisale na akciju, naročito u dijelu aktivnog učešća u procesu donošenja odluka iz oblasti životne sredine i klimatskih promjena. Takav način edukacije, primjena savremenih informaciono-komunikacionih kanala, društvenih mreža,  pokazao se kao pravi potez i mi i naš partner Telenor fondacija ćemo nastaviti sa sličnom praksom sve u cilju povećanja svijesti javnosti o važnosti zdrave životne sredine”, rekao je Aleksandar Perović, direktor Ozona.

Kviz o klimatskim promjenama Klimoskop dio je projekta “E-učenje o klimatskim promjenama i njihovom uticaju u Crnoj Gori”.

U okviru istog projekta realizuje se i takmičenje za najbolju fotografiju na istu temu.  

Korisnici svoje fotografije o klimatskim promjenama mogu postaviti putem Facebook stranice Klimoskop, kroz aplikaciju “Klimatske promjene i mi“.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.