Pakete sa hranom i higijenom će dobiti 2.000 porodica

crveni_krst_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2019. u 13:15

Crveni krst Crne Gore ove nedjelje počinje podjelu humanitarne pomoći za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, koja će biti realizovana u narednih desetak dana, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.

Crveni krst Crne Gore ove nedjelje počinje podjelu humanitarne pomoći za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, koja će biti realizovana u narednih desetak dana, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.

“Pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima će dobiti ukupno 2.000 porodica iz svih crnogorskih opština”, saopšteno je iz CKCG.

Distribuciju će biti vršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove svojih najugroženijih sugrađana.

“Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice: brašno, ulje i krompir, dok su higijenski paketi sljedeće sadržine: deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon”, ističu u CKCG.

Sredstva za ovu vrijednu donaciju je obezbijedila porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu Crne Gore već dva puta pružila podršku za realizaciju slične donacije.

“Ovo nisu jedine humanitarne inicijative ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore”, kazali su oni.

Crveni krst Crne Gore je veoma zahvalan na vrijednoj donaciji, koja će pomoći velikom broju porodica u Crnoj Gori i olakšati im svakodnevni život.

“Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koje žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe”, poručuju u CKCG.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.