Parking servis od SMS-a prihodovao oko 70.000 eura

parking
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2017. u 06:57

Godinama neuređen sistem parkiranja mnoge Nikšićane je izluđivao. 

Potraga za slobodnim parkingom, pogotovo u centru grada, od prošle godine koliko-toliko je olakšana osnivanjem Parking servisa.

Parking sada ima svoju cijenu, koja se, u zavisnosti od zone, kreće od 0,20 do 0,50 centi u strogom centru.

Podaci koje je portal Onogošt dobio iz Parking servisa govore da je to DOO društvo, čiji je osnivač Opština, preko SMS servisa prihodovalo oko 70.000 eura za 12 mjeseci protekle godine.

„Ukupan prihod ovog društva je oko 92,000.00 eura bez transfera novca od strane lokalne uprave na osnovu kazni za neplaćanje parking mjesta, a koje izriče Komunalna policija kao organ lokalne uprave“, kaže kratko direktor Parking servisa, Mirko Perović.

Koliko je Parking servis prihodovao po osnovu kazni za neplaćeno parkiranje pokušali smo bezuspješno saznati u Komunalnoj policiji.

Kako nam je rečeno, to je podatak do kojeg se može jedino doći preko zahtjeva za slobodan pristup informacijama, koji ćemo podnijeti i informisati građane koliko je opštinski budžet „teži“ u odnosu na taj prekršaj.

Parking servis DOO Nikšić broji 13 zaposlenih od kojih sedam radi na terenu, a podijeljeni su u dvije smjene.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović učestvovao je na Reload konferenciji pod nazivom „Za bolje zajednice – saradnja lokalnih samouprava i nevladinih organizacija“, koju su UNDP i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovale u Podgorici.