Pasoše izdaju nesmetano i u roku

dscn8412-900x555_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.11.2019. u 07:23

Nakon kraćeg perioda u kojem su pasoše mogli dobiti samo hitni slučajevi, svi građani bez izuzetka, putna dokumenta ponovo će dobijati za najviše 15 dana, kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Resor Mevludina Nuhodića neko vrijeme nije bio u mogućnosti da izdaje pasoše u zakonom propisanim rokovima, a kašnjenja su, kako su ranije kazali, izazvana “neočekivanim tehničkim problemima kod autorizovanog dobavljača obrazaca”.

“Tehnički problem je otklonjen, te se svi zahtjevi za izdavanje pasoša, rješavaju uobičajenom dinamikom i u skladu sa zakonskim rokovima”, kazali su “Vijestima” iz MUP-a.

MUP je, kako su rekli ranije, sa autorizovanim dobavljačem sklopio ugovor o nabavci obrazaca za izdavanje putnih dokumenata 9. maja, a dobavljač je, prema ugovoru, trebalo da obrasce isporuči do 9. oktobra.

Dobavljač je, u međuvremenu, kako su ranije rekli iz MUP-a, obavijestio taj resor da iz opravdanih razloga nastalih usljed tehničkih problema, nije u mogućnosti da ispoštuje taj rok.

“Dugogodišnji, autorizovani dobavljač je MUP-u izvršio isporuku obrazaca pasoša, u prethodno najavljenom roku, 15. novembra, te je u dane vikenda Ministarstvo preduzelo aktivnosti kako bi svi pasoši, po zahtjevima građana, bili odštampani i kako bi građani mogli da iste preuzmu”, kazali su iz tog resora, ne navodeći i ime dobavljača.

Prema dostupnim podacima, dugogodišnji dobavljač obrazaca identifikacionih dokumenata, pasoša i ličnih karata, je američka kompanija Entrust Data Card Corporation.

 

izvor: RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).