Penzioner koji promoviše ljepote Crne Gore

planinar3
Screenshot
  • Autor onogost.me
  • 08.01.2019. u 07:17

Nikšićanin koji je spojio ljubav prema planinarenju i fotografiji, širom svijeta promoviše ljepote Crne Gore. Ništa neobično možda ne bi bilo u tome da se ne radi o šezdesetdvogodišnjaku, pukovniku u penziji, koji je već drugu godinu zaredom osvaja prve nagrade za najbolju fotografiju na međunarodnom foto konkursu.

Dobrislav Bajović pukovnik je u penziji i veliki ljubitelj prirode. Šezdesetdvogodišnji vojni veteran hvata se u koštac sa planinama kao u najboljim vojničkim danima.

“Ko se druži sa prirodom osjeća se mlad”, kaže planinar i fotograf Dobrislav Bajović. 

Ono što je nekom i mnogo mlađem napor, njemu kaže jača duh.

“U moje vrijeme kada sam počeo da planinarim, omladina je išla u planine, a stari su išli u kafane, sad je obratno”, kaže Bajović.

Penzioner je, kaže, samo na papiru.

“Mogu čak u sferi alpinizma i dalje da budem. Taj odnos ljubavi, ljepote i zdravlja, to je ta dobitna kombinacija za čovjeka”, kaže Bajović. 

U duši i dalje mladić koji je sa dolaskom penzije, kako kaže, samo spojio svoje ljubavi iz mladosti, fotografiju i planinarenje, već drugu godinu zaredom pobjednik je foto konkursa koji organizuje Međunarodna asocijacija vojnih veterana, pa je Dobrislav i svojevrsni turstički ambasador naše zemlje.

“Najbolji način da se prepozna ambijent prostora Crne Gore jeste tako što ćemo na fotografiji prikazati sve te ljepote Crne Gore i objaviti, ako nije objavljeno onda nije ni prepoznatljivo i to je meni cilj”, kaže Bajović. 

Sa planinom i fotoapartom, poručuje, nastavlja druženje, dok god ga noge služe.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.