Performanas u Breznima: Polako, stići će se!

14699967_1143084072435002_222245106_n
  • Autor onogost.me
  • 15.10.2016. u 15:35

Biciklistički klub “Perun” Nikšić u saradnji sa NVO Alfa centar organizovao je performans “Polako, stići će se!” i “Uspori!” biciklističku vožnju, dugu 30 m.

Kako su naveli organizatori, cilj ovog događaja je da biciklista–učesnik pokaže svoju vještinu upravljanja biciklom pri maloj brzini kretanja.

“Ovdje su došli do izražaja biciklsti koji su spretni i imaju osjećaj prebacanja težine na biciklu. Biciklista koji dodirne tlo nogom jedan put dobija kazneni poen. Biciklista koji objema nogama dodirne tlo diskvalifikovan je”, objašnjavaju organizatori.

Oni su dodali da je današnju aktivnost najlakše opisati kao umjetnost kretanja biciklom, bez spuštanja noge na tlo.

“Organizovanjem ovog događaja imamo za cilj da ovim, takoreći, Performansom pošaljemo poruku da se možemo kretati bez velike brzine. Cilj je da se osvrnemo na sadašnju situaciju u saobraćaju gdje prebrza vožnja svaki dan odnese po jedan mladi život”, naveli su iz organizacije.

Oni su naglasili da, iako, naizgled, lagana vožnja od učesnika zahtijevala je veliku koncetraciju jer je pored umjetnosti kretanja biciklom što sporije, trebalo iskontrolisati i prebacati težinu tijela kako se ne bi nogom dohvatilo tlo.

“Biciklistički klub Perun organizacija je koja promoviše sport i takmičarski duh, pa smo današnji događaj da bi bio zanimljiviji organizovali u takičarskom smislu”, dodaju oni.

Najbolju tehniku vožnje i najuspješniji danas bio je Jovan Milatović, koji se, inače, bavi mountain biking takmičenjima. Nagradu za najboljeg obezbijedilo je Etno selo Montenegro, gdje nagrađeni dobija vikend za dvije osobe, kao i rafting na rijeci Tari, takođe, za dvije osobe.

 Druženje i prepričavanje tehnike vožnje nastavljeno je uz ručak u etno selu.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.