Performans Omladinskog kluba: Čitali knjige na glavnom gradskom trgu

13063290_191728027886527_4882247154824699069_o
Milica Radovanović
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2016. u 11:04

Juče su povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, članovi Omladinskog kluba Nikšić organizovali performans na glavnom gradskom trgu.

Omladinci su u jednočasovonom performansu čitali knjige na glavnom gradskom trgu u Nikšiću i na taj način pokušali da skrenu pažnju slučajnim prolaznicima na sve manji i manji trend čitanja knjiga.

„Svjedoci smo da u poslednje vrijeme preovladava čitanje knjiga u elektronskim verzijama, a to uz prekomjerno korišćenje internet igara, dovodi do brojnih deformiteta, počev od slabljenja vida, deformiteta kičme, gojaznosti i slično“, objašnjava Miroslav Stanišić predsjednik Omladinskog kluba.

Ovim neobičnim performansom omladinci su skrenuli pažnju građanima čije su reakcije bile i više nego pozitivne, i dokazali da knjige, biblioteke i čitanje nikada ne izlaze iz mode.

„Čini nam se da smo uradili pravu stvar i da ima još uvijek dosta mladih koji čitaju knjige. Svakako da bi trebali ovakvih performansa imati sve više kako bi motivisali mlade da se vrate „živim“ knjigama“, zaključio je Stanišić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.
Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.