Perović: Neko dovozi pse u grad i od toga pravi biznis

pas
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2016. u 16:29

Tek što je izgledalo da je u gradu riješen problem pasa lutalica, građani su počeli da se žale kako ih opet sreću, i to u ne malom broju. Krenule su i priče da azil za pse ne radi, ali sve to demantuje potpredsjednik opštine, Dragan Perović.

On za portal Onogošt kaže da se u azilu, u mjestu Brestice, nalazi trenutno 60 pasa, te da postoji i služba zadužena za hvatanje i brigu o njima, a uposlena su i četiri radnika.

„Sve funkcioniše kako treba, obezbijeđene su i veterinarske usluge, a svi građani koji primijete pse lutalice po gradu odmah mogu obavijestiti nadležne pozivom na brojeve 040220088 i 080083200“, kaže Perović.

No, on tvrdi da postoji i druga strana priče o psima lutalicama u Nikšiću. Kako objašnjava Perović, prema informacijama do kojih su došli, a sa čim su upoznali i nikšićku policiju, postoje sumnje da grupa građana dovozi pse u grad iz drugih sredina, a za šta dobijaju određene  novčane iznose.

„ Na tragu smo grupi građana, bolje reći građanki, koje dovoze pse u grad i od toga prave biznis, tako što ih navodno udomljavaju, a zapravo ih samo preuzmu i ostave u gradu, zbog čega kasnije mi imamo problema, iako se trudimo da ovaj problem riješimo. Da bi zaštitili te pse na ušima im stavljaju minđuše, kako bi se navodno razlikovali od lutalica. U svakom slučaju o svemu je obaviještena policija i nadam se da ćemo tome stati na kraj“, poručuje Perović.

Podsjećanja radi, zbog neriješenog pitanja azila, građane su često napadali bijesni psi, dok je opština, s druge strane, samo u poslednje 3 godine po osnovu tužbi građana zbog ujeda pasa i za nadoknadu nematerijalne štete, izdvojila nešto preko 193.000 eura.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.