Pet osoba evakuisano sa područja Blaca, Tadić: Molimo sugrađane da se ne izlažu nepotrebnim opasnostima

Služba zaštite i spasavanja Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 22.01.2023. u 08:20
Sniježne padavine donijele su pune ruke posla Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Nikšić.

Kako je kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić, pored redovnih aktivnosti na čišćenju snijega sa njihovim specijalizovanim vozilima, imaju velikih problema sa neodgovornim sugrađanima koji nesvesno izlazu svoje živote opasnosti, a samim time i vatrogasaca-spasilaca.

“Jutros u 4.20 je uspješno završena akcija spasavanja pet naših sugrađana koji su se izgubili na području Blaca. Lica su po njihovoj priči krenuli u “šetnju” oko 19 h i izgubili orjentaciju. Naše ekipe su po dojavi u 1.15 h izašle na teren i po jakom nevremenu pronašli nestala lica i evakuisali ih”, naveo je Tadić.

Na Vučju su, kako kaže, konstantno na terenu.

“Znatiželjnici i ljubitelji prirode i snijega se zaglavljuju i gube orjentaciju i stvaraju nam ogromne probleme. Apel sa naše strane je konstantan. Izgleda da niko ne shvata ozbiljnost situacije”, dodaje on.

Opštoj bolnici i ekipama Hitne službe takođe asistiraju kod pomoći sugrađanima u seoskim područjima.

“Prekjuče smo imali saobraćajni udes u kome je, nažalost, jedan naš sugrađanin izgubio život, a četvoro povrijeđeno. Molimo sugrađane da ne izlažu sebe i svoje najbliže nepotrebnim opasnostima i budu sigurni da na poziv na broj 123 dobijaju pravu pomoć naše jedinice”, poručio je Tadić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Naplatiti tim šetačima, kako stranim, tako i domaćim.Ugrožavaju svjesno i svoje i živote spasilaca.Da vidite onda koliko bi toga manje bilo.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.