Petnaest godina kampanje “Kad pijem ne vozim”: Pivara “Trebjesa” uručila UP pet alkometara

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 04.08.2023. u 12:50
Kampanja „Kad pijem ne vozim“, koju zajednički realizuju Uprava policije i Pivara „Trebjesa“, ove godine obilježava 15 godina postojanja. Riječ je o kampanji koja kroz društveno-odgovorni aspekt, promoviše važnost savjesnog konzumiranja alkohola, kazali su iz Uprave policije.

Tim povodom, Pivara „Trebjesa“ uručila je Upravi policije pet savremenih alkometara koji će doprinijeti još boljoj tehničkoj opremljenosti službenika na terenu. Pored toga, učesnicima u saobraćaju biće podijeljeni i promo materijali sa porukom kampanje kao podsjetnik na važnost odgovornog konzumiranja alkohola.

Kampanja, koja ima i novi vizuelni identitet trajaće do 16. septembra, a onima koji su konzumirali alkohol, šalje jasnu i direktnu poruku „Povuci ručnu“.

Prema riječima Natalije Đordan, menadžerke korporativnih komunikacija Pivare „Trebjesa“ svaka aktivnost koja ima za cilj korjenite promjene u društvu traži istrajnost i odlučnost i uključivanje svih relevantnih faktora u društvu.

„Molson Coors grupacija kojoj pripadamo je jedan od osnivača i članica Međunarodne alijanse za odgovornu konzumaciju alkohola, i u svim zemljama u kojima posluje čini mnogo na polju promovisanja odgovorne konzumacije alkohola. Pivara Trebjesa kroz partnerstvo sa Upravom policije već 15 godina ukazuje na važnost kontinuiranog bavljenja ovom važnom temom.

Pored donacije alkometara i aktivnosti na predstojećem muzičkom festivalu Lake fest-u, ove godine će kampanja biti promovisana i kroz više različitih kanala komunikacije kako bi važna poruka da alkohol i volan ne idu zajedno stigla do što većeg broja vozača. Kao partneri, ali i kao građani, zahvalni smo na velikom doprinosu Uprave policije koja, kroz intenzivan, svakodnevni rad na terenu, značajno doprinosi podizanju svijesti o ovom pitanju. I ove godine smo na istom zadatku i sigurni smo da će niz preventivnih i edukativnih aktivnosti uticati na povećanje stepena odgovornosti svih učesnika u saobraćaju“, istakla je Đordan.

Iz Uprave policije naglašavaju da je ova kampanja u proteklim godinama imala efekta na smanjenje broja vozača koji upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola kao i da je poslala snažnu poruku učesnicima u saobraćaju da budu odgovorni prilikom upravljanja svojim vozilima i uopšte kada učestvuju u saobraćaju.

Marko Radusinović iz Sektora policije opšte nadležnosti iskoristio je priliku da se zahvali Pivari „Trebjesa“ na doniranim alkometrima.

„U ime Uprave policije Vam se zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji, kao i na uspješnoj saradnji tokom prethodnih 15 godina koju smo imali kroz sprovođenje ove kampanje. Uprava policije će i ove godine sa puno entuzijazma učestvovati u kampanji i pružiti maksimalan doprinos da njene poruke stignu do što više građana naše zemlje”, zaključio je Radusinović.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.