Pjesmom i igrom mališani obilježili deceniju nezavisnosti i rođendan JPU „Dragan Kovačević“

dsc_0136_2
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2016. u 20:02

Mališani i zaposleni u JPU „Dragan Kovačević“ danas su  u Sportskom centru, povodom dana te ustanove i decenije nezavisnosti Crne Gore, organizovali manifestaciju pod nazivom „Iz vrtića kreće oro, svanula si majska zoro".

„Ima datuma ima mjesta koji posebno inspirišu i bude jedinstvenu emociju, a takav datum je i Dan nezavisnosti, i mjesto naš grad. Na dan naše ustanove i u godini jubileja jedinstvena je prilika da pokažemo da radost i budućnost Nikšića kreću upravo iz vrtića koji predstavljaju osnovu obrazovnog sistema u Crnoj Gori i posebnu vrijednost društvenog isticanja našeg grada“, kazala je Radmila Backović, direktorica te ustanove na samom otvaranju manifestacije.

Ona je posebno naglasila da uposleni u vrtićima svu svoju inspiraciju i energiju upućuju najmlađima, kao i da je za njih svako dijete individua, mali i veliki čovjek.

„Mi ćemo se truditi da mališanima obezbijedimo sigurno i udobno odrastanje i  damo dobar osnov za  budući život, a oni će danas na dan vrtića pokazati kako se voli  svoj grad i svoja zemlja“, zaključila je Backović.

Ministar prosvjete, Predrag Bošković, pozdravio je prisutne i zahvalio se na pozivu da bude, kako je kazao, dio ove svečanosti i zajedničkog druženja koje su mališani priredili, ali i da podijeli zadovoljstvo što predškolsko obrazovanje dobija mjesto koje zaslužuje.

„Predškolsko obrazovanje je osnov obrazovanja svake uspješne i razvijene države. Siguran sam da ćemo u narednom periodu još više pokloniti pažnj izgradnji novih vrtića, predškolskih ustanova, a svakako i uvođenjem novih kvaliteta u nastavi“, poručio je Bošković.

Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, rekao je da u danima kada se slavi 10 godina od obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti posebno mjesto zauzima budućnost najmlađih generacija.

„U njihovoj potrebi da žive u lijepoj, uređenoj i prije svega državi sa jasnom perspektivom kakva je Crna Gora, mi se svakodnevno trudimo da za naše najmlađe stvorimo bolje uslove za život.  Trudimo se da čuvajući svoj integritet Crnoj Gori obezbijedimo mjesto na karti ujedinjene Evrope, a vama mališanima stvorimo uslove poput onih kakve imaju vaši vršnjaci u zemljama Evropske unije“, rekao je Grbović.

Dodao je i da se osnovne vrijednosti i ljubav prema državi javljaju upravo u predškolskom uzrastu, kao i da ga posebno raduje što će mališani kroz igru i pjesmu to pokazati.

„Ovo je prilika da se pokaže  odgovoran i kvalitetan rad zaposlenih u JU  „Dragan Kovačević“ koji uz svu posvećenost rade sa mališanima i pripremaju ih za životne izazove“, zaključio je Grbović i čestitao dan vrtića i deset godina nezavisnosti.

Doajen predškolskog vaspitanja, Sofija Klikovac, kazala je da joj je velika čast da može da prisustvuje i čestita veliki praznik.

„Vaspitači i prosvetni radnici Nikšića su dali ogroman doprinos unapređenju predškolskog obrazovanja, ja sam svejdok toga da su vaspitači Nikšića sprovodili mnoge obrazovne programe, kao i međunarodni program na kome je zasnovana čitava reforma“, rekla je Klikovac i poručila roditeljima da su im djeca u sigurnim rukama.

Nakon uvodnog govora mališani iz 17 vrtića, kao i grupe pri školama, upriličili su prigodan program, predstavlajući svih 22 opštine kroz pjesmu, igru i karakterističnu nošnju i običaje za taj kraj.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.