Plužine na listi skrivenih evropskih gradova koje treba posjetiti

pluyine1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.11.2016. u 10:38

Poznati putopisni bloger Daniel James objavio je nedavno na svom sajtu mali turistički vodič za 2017. godinu. Riječ je, naime, o evropskim gradićima koje treba posjetiti u toku naredne godine.

Tako se, u društvu malenih, ali ipak poznatih destinacija poput Gdanjska u Poljskoj, Karvoeira u Portugalu i Vaduza u Lihtenštajnu, našao i crnogorski predstavnik – Plužine.

Daniel kaže da je na proputovanju Balkanom otkrio mnogo zanimljivih malih mjesta. Na Plužine je, maltene, naletio slučajno, ali su ga ostavile bez daha.

Navodi da ga je priroda Crne Gore oborila s nogu, ali poseban utisak je ostavilo mirno jezersko mjesto okruženo planinama.

Dodaje da Plužine nijesu turistička atrakcija, ali da će se to uskoro najvjerovatnije promijeniti.

“Ja sam sa ekipom iznajmio mali bungalov s pogledom na jezero i odatle smo imali savršenu stanicu da dalje istražujemo rijeke i kanjone u ovoj zemlji magične prirode”, piše Daniel.

Na sajtu piše da su domaćini bili veoma srdačni, te da su ih ponudili domaćom rakijom.

Blogera i fotografa koji je “obišao pola Zemljine kugle” prati mnogo ljudi na društvenim mrežama, pa su i njegove bilješke o Crnoj Gori dobile na hiljade lajkova.

 

Izvor: antenam.net

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).