Počela akcija „Trotoar“, Milović: Privilegovanih neće biti

48359074_312801296237940_273075635587383296_n
onogost.me
  • Autor Marija Vujovic
  • 10.12.2018. u 11:29

U cilju stvaranja sigurnijeg ambijenta iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, službenici Komunalne policije Opštine Nikšić danas su počeli sa sprovođenjem akcije „Trotoar“.

Akcija će se, kako je kazao načelnik nikšićke Komunalne policije, Novica Milović, sprovoditi  narednih 30 dana.

„Cilj akcije je bezbjednost saobraćaja i podizanje saobraćajne kulture na veći nivo, kao i da se stvori jedan preduslov za nesmetano kretanje pješaka trotoarima. U prethodnom periodu imali smo izraženu problematiku nepropisnog parkiranja na trotoarima, gdje smo dolazili u situaciju da naši građani, majke sa djecom u kolicima, osobe sa invaliditetom ne mogu nesmetano da prođu. Zbog toga smo odlučili da sprovedemo akciju i pojačamo aktivnosti po tom pitanju. Želim da kažem da privilegovanih neće biti“, kazao je Milović.

On je naglasio da će se službenici Komunalne policije i nakon prestanka akcije baviti ovom problematikom.

Kako je istakao, do 20. novembra izdali su 615 prekršajnih naloga po pitanju Zakona o bezbjednosti saobraćaja, dok je od tada ta brojka 350.

„Tu nije samo uključen trotoar, već i ostale površine, pješački prelaz, zelene površine… U narednom periodu će takođe biti reorganizacija Komunalne policije, a u cilju unapređenja kulture u našem gradu. Prevashodno mi je cilj da podignemo povjerenje građana u službe Komunalne policije“, poručio je Milović.

Prekršajni nalog za nepropisno parkiranje, kako je kazao on, iznosi 50 eura, a ukoliko se kazna plati u roku od osam dana građanin se oslobađa plaćanja jedne trećine, pa kazna tada iznosi 33.3 eura.

Lokali se moraju pridržavati radnog vremena

Mi jednostavno moramo poštovati propise i opštinske odluke u cilju radnog vremena ugostiteljskih objekata, kazao je Milović na pitanje novinara o radnom vremenu ugostiteljskih objekata kojima su građani većinom zadovoljni, dok ugostitelji negoduju.

 „Ugostiteljski objekti koji rade do 23h su dobili rješenje da tada zatvaraju svoje ugostiteljske objekte, da gase muziku i pale svijetla. Prije nego što sam stupio na dužnost imali smo jedan dio ugostiteljskih objekata koji su radili do 00h. Međutim, kontrolom i komunalnim nadzorom na terenu utvrdili smo da oni ni to nijesu poštovali, već su prekoračili vrijeme preko 00h, tako da će se njihovo rješenje vratiti na 23h“, poručio je Milović.

Iako je svjestan, kako kaže, da produžetkom radnog vremena ugostitelji prihoduju, mora se raditi u javnom interesu i poštovati zakon i odluke. Neophodno je, dodaje, sagledati širu slika, potrebe građana i njihove probleme sa preglasnom bukom koja dolazi iz ugostiteljskih objekata.

Za novogodišnje praznike, najavljuje on, biće ipak malo drugačija situacija.

„Izaći ćemo u susret svima, nadam se da će građani to pozdraviti. Imamo razumijevanja iz razloga što se radi o novogodišnjim i božićnim praznicima. Samo, apelujem na vlasnike ugostiteljskih objekata da na vrijeme podnesu zahtJev za produženje radnog vremena u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika“, dodao je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.