Počela isplata jubilarnih nagrada zaposlenima u prosvjeti

Ministarstvo prosvjete
 • Autor onogost.me
 • 17.05.2023. u 19:37
Nakon dužeg vremenskog perioda počela je isplata jubilarnih nagrada zaposlenima u prosvjeti, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Iako to nije bila imperativna obaveza Ministarstva prosvjete, Ministarstvo je učinilo sve kako bi se obezbijedila sredstava za isplatu ovih nagrada. Kako se radi o značajnim finansijskim sredstvima koje je bilo potrebno obezbijediti iz budžeta Crne Gore, ostvarili smo saradnju sa Ministarstvom finansija, kako bi se potrebna sredstva obezbijedila i isplatile jubilarne nagrade”, naveli su u saopštenju.

Podsjetili su da je nakon obezbjeđenja povećanja zarada prosvjetnim radnicima od 20 posto početkom godine, taj resor uspio da obezbjedi i sredstva za dugo čekanu isplatu jubilarnih nagrada.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Početkom ove godine u ukupnom državnom obrazovnom sistemu zemlje, odnosno u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, umjetničkim školama, resursnim centrima, domovima za smještaj učenika i univerzitetsko-fakultetskim jedinicama, bilo je uposleno 16.332 zaposlenih, a shodno podacima Vlade Crne Gore o isplatama zarada iz državnog budžeta, saopšteno je iz NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).
  Ministarstvo prosvjete saopštilo je da taj vladin resor i Državna komisija za maturski i stručni ispit očekuju od Ispitnog centra da pristupi realizaciji preporuke o ponovnom pregledanju i vrednovanju testova učenika koji nijesu položili maturski ispit iz Crnogorsko-srpsko, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti. Iz Ministarstva navode da nije u skladu sa propisima stav Komisije za ocjenjivanje da se učenicima koji su, po njihovoj ocjeni prepisivali zadatke na testu, odredi dodatni rok za polaganje.