Počela izgradnja dvije zgrade za nikšićke zdravstvene radnike

gradnja
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2017. u 11:31

U Integralovom naselju danas je ozvaničen početak radova na izgradnji dvije zgrade sa ukupno 70 stanova za zdravstvene radnike iz Nikšića.

To je bila prilika da predsjednik opštine Veselin Grbović podsjeti da se ovaj projekat radi u saradnji Sindikata zdravstva, Ministarstva zdravlja i Opštine Nikšić, kao i da upozna prisutne i javnost sa ostalim planiranim projektima.

„Opština Nikšić je sa svoje strane obezbijedila ovaj plac i oslobodila Sindikat plaćanja komunalija što je otprilike vrijednost oko 475.000 eura, ostale finansije vodi Sindikat zdravstva. Ovdje se radi o 70 stanova za zdravstvene radnike i to za radnike koji rade u nikšićkim zdravstvenim ustanovama i ja se nadam da će u jednom primjerenom roku ove zgrade biti završene“, istakao je Grbović podsjećajući da je izvođač radova firma „Roaming“ iz Nikšića, a da nadzor vrši takođe nikšićka agencija za projektovanje „Nadzor“.

Napomenuo je i da se na istom mjestu radi druga zgrada za penzionere, koja bi, kako je kazao, trebalo da bude završena za pola godine, te da se nada da će na jednom mjestu biti 140 stanova za građane Nikšića. Pored toga, naveo je i da očekuje da će i u nekom narednom periodu raditi sličan projekat zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, ali i da je zadovoljan što se najavljeni projekti realizuju.

„Volim kada se neki projekti koje najavimo realizuju, a ne da li je to ”danas izbori, sjutra izbori”, nego zaista, mi idemo nekim našim planom i kontinuitetom. Prethodne četiri godine smo zaista dobro radili i ove četiri godine koje stoje pred nama moramo tako raditi, a jedan od značajnih projekata svakako za grad Nikšić će biti izgradnja ove dvije stambene zgrade“, zadovoljan je on, vjerujući da će radnici zdravstvenih ustanova dobiti lijepe stanove i udoban smještaj za svoje porodice.

I državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Milovan Vujović istakao je zadovoljstvo zbog početka radova na zgradama, ali i zbog saradnje sa partnerima.

„Moram da pohvalim saradnju sa Opštinom Nikšić koja je izašla u susret ovom projektu, kao i saradnju Ministarstva, Stambene zadruge i Sindikata zdravstva koji se bore za svoje radnike i uz pomoć Ministarstva, zajedno sa Vladom, obezbjeđuju kontinuitet ovakvih projekata“, kazao je Vujović u nadi da će u budućnosti dolaziti do što više rješavanja stambenih pitanja zdravstvenih radnika.

Prema riječima predsjednika Sindikata zdravlja, Vladimira Pavićevića, ovih 70 stanova značajno će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života zdravstvenih radnika u Nikšiću, kako bi mogli da svoj posao rade na kvalitetan, najbolji način i kako bi egzistencijalno pitanje riješili na pravi način.

„Nadamo se da ćemo, ne samo u Nikšiću i Podgorici, već i u svim ostalim gradovima u Crnoj Gori, uspjeti da poboljšamo status i položaj zdravstvenih radnika na ovaj način. Takođe se nadam i da ćemo do kraja sljedeće godine uručivati ključeve zdravstvenim radnicima“, naveo je on.

A da je ovo prvi put posle 30 godina da zdravstveni radnici u Nikšiću imaju priliku da kupe stanove po nekim povoljnim uslovima, kazala je Željka Vasiljević, predsjednica Sindikata Opšte bolnice Nikšić.

„U Nikšiću ima oko 800 zdravstvenih radnika. Mislim da svoja stambena pitanja nekih 25 odsto nije riješilo. Oko 550 eura će biti kvadrat stana što je nama u ovim uslovima prihvatljivo“, zaključila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.