Počela kampanja “Poštujući saobraćajnu signalizaciju, poštuješ život”

saob1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2016. u 10:04

Oblast bezbjednosti drumskog saobraćaja sve je više u fokusu, pa je neophodno da se tom pitanju posveti veća pažnja.

To je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja povodom kampanje “Poštujući saobraćajnu signalizaciju, poštuješ život”, koja je pokrenuta juče.

Kako se dodaje, podizanje nivoa saobraćajne kulture i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda su krajnji cilj, kojem Ministarstvo saobraćaja i pomorstva teži kroz realizaciju brojnih projekata.

Naime, ministarstvo je uključeno u brojne kampanje, prvenstveno nevladinog sektora koje se tiču edukacije djece i omladine o saobraćaju, propisima i saobraćajnoj kulturi.

Sa ciljem podizanja nivoa bezbjednosti, usvojena je Strategija poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaja 2010-2019, koja sadrži kratkoročne i dugoročne ciljeve. U nizu mjera koje treba preduzimati u narednom period posebna pažanja je posvećena edukaciji svih učesnika u saobraćajau.

Kako bi se ispunile mjere iz Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaja i Akcionog plana za 2016. godinu, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj i D.O.O. Monteput, sprovešće kampanju pod nazivom “Poštujući saobraćajnu signalizaciju poštuješ život”.

”Ljetnju turističku sezonu smo prepoznali kao period u kojem je znatno povećan intezitet saobraćaja na svim glavnim putevima koje vode ka primorskim gradovima i samim tim, uzimajući u obzir uzroke nastajanja saobraćajnih nezgoda (nedozvoljena preticanja, nedozvoljena brzina, umor I sl.), povećan je i rizik nastajanja istih. Kampanja će se sprovoditi do kraja ljetnje turističke sezone, odnosno do 15.09.2016.godine, na način što su na najprometnijim putnim pravcima postavljeni bilbordi koji će slikovito vozačima slati poruku i ukazivati na značaj poštovanja saobraćajne signalizacije. Takođe, na rampama tunela “Sozina”, na jednoj od naših nejprometnijih saobraćajanica, svim vozačima dijeliće se flajeri sa informativnim sadržajem koji će takođe podsjetiti učesnike u saobraćaju na značaj i obavezu prilagođavanja vožnje uslovima na putu i poštovanje saobraćajne signalizacije”, najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja.

Pored navedenog, Ministarsvo saobraćaja je u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj otvorilo e-mail adresu: [email protected] na koju će svi učesnici u saobraćaju moći da šalju prijave koje se odnose na određene nepravilnosti i nedostatke na državnim putevima koje bi mogle uticati na bezbjedno odvijanje saobraćaja.

”Ovu vrstu podrške i direktne komunikacije sa učesnicima u saobraćaju obavljaće Direkcija za saobraćaj kao organ koji upravlja državnom putnom infrastrukturom”, navedeno je u saopštenju ministarstva. 

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori sjutra će biti malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima i maksimalnom dnevnom temperaturom do 13 stepeni.
Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore.