Počela sanacija ulica u Župi

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.08.2017. u 11:42

Na inicijativu Mjesne zajednice Župa nikšićka, po prvi put sanirana su oštećenja na asfaltiranim planinskim putevima prema Lukavici i Barama Bojovica gdje mnoga župska domaćinstva imaju imanja.

Kako je naveo predsjednik Savjeta te Mjesne zajednice Dragoljub Radulović, navedeni putevi su asfaltirani prije trideset godina i nikad na njima nijesu sanirana oštećenja kojih je bio veliki broj.

„Savjet Mjesne zajednice je takođe podnio inicijativu da se izvrsi asfaltiranje preostalih glavnih dionica prema Lukavici i Kapetanovom jezeru i na ovu temu je obavljen razgovor sa ministrom poljoprivrede Milutinom Simovićem. Asfaltiranjem ovih dionica u dužini od oko 5km u mnogome bi se poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom i stočarstvom, a doprinijelo bi razvoju turizma u ovom kraju. Pokrenuta je i inicijativa da se sanira put prema Zabranu kralja Nikole“, objasnio je Radulović.

Prethodnih dana sanirane su i ulice po župskim selima i ta aktivnost će se, prema riječima Radulovića, nastaviti i narednih dana.

„Proteklih desetak dana Mješovita komisija je utvrdila stanje glavne saobraćajnice prema Župi nikšićkoj i zvaničan izvještaj biće gotov do utorka. Komisija je utvrdila ogromna oštećenje i nužnost njihovog hitnog saniranja, a i Sekretarijat za inspekcijski nadzor je konstatovao hitnost rekonstrukcije glavne saobraćajnice, tako da će Savjet MZ inicirati hitan početak radova i od toga neće odustati po cijenu preduzimanja radikalnijih mjera“, poručio je on.

Mješovita komisija Opštine i Mjesne zajednice utvrdila je i spisak ulica po župskim selima koje, dodaje Radulović, urgentno treba asfaltirati, pa se očekuje da i ova aktivnost uskoro počne.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.