Počela treća faza rekonstrukcije Bulevara ”13. jul”

bulevar_asfalt
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 30.09.2016. u 10:56

Danas je ozvaničen početak radova na rekonstrukciji treće faze Bulevara ''13. jul'', a radove je otvorio predsjednik opštine Veselin Grbović.

Predsjednik opštine je rekao da će radovi obuhvatiti 1.250 metara ove saobraćajnice i objasnio način na koji će se odvijati rekonstrukcija.

„Radovi se izvode na poprečni profil saobraćajnice, dva puta tri i po metra i sa obostranim trotoarima od po dva metra. Radovi obuhvataju izradu vododvoda, atmosferske i fekalne kanalizacije kao i postavljanje rasvjete. Ukupna vrijednost investicije je 1.153.000 eura. Ova saobraćajnica je, zaista, bitna za grad i Kličevo“, istakao je Grbović i dodao da očekuje da će za pet mjeseci ta dionica biti završena.

On je naveo i da je izvođač radova Mehanizacija i programat, a investitor Direkcija javnih radova.

Direktor Direkcije javnih radova, Milan Martinović, rekao je da mu je zadovoljstvo što je u radnoj posjeti opštini Nikšić.

„Ovo je lijep povod, početak radova, ali i dobra prilika da se podsjetimo i da  je prije dvadesetak dana otvoren Tehnopolis, koji je takođe realizovan sredstvima Vlade Crne Gore, kao i objekat za raseljena lica prije pola godine. U toku su i aktivnosti za prilagođevanje objekata u javnoj upotrebi licima smanjene pokretljivosti, pa se trenutno izvode radovi u Opštoj bolnici, a u fazi zaključenja ugovora su projekti za Dom zdravlja i bolnicu Brezovik“, rekao je Martinović i dodao da misli da se na najbolji način postavljaju i na ovaj način grade kvalitetnu infrastrukturu.

Martinović je rekao i da je ovo dobra prilika da sa predsjednikom Opštine razmijeni mišljenja o stepenu realizacije projekata koji se realizuju kroz kapitalni budžet za 2016. godinu, ali i da razgovaraju o planovima u narednom periodu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović učestvovao je na Reload konferenciji pod nazivom „Za bolje zajednice – saradnja lokalnih samouprava i nevladinih organizacija“, koju su UNDP i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovale u Podgorici.