Počela vakcinacija djece RE populacije

romiii
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.03.2017. u 13:43

Vakcinacija djece romske i egipćanske populacije danas je organizovana u naselju pod Trebjesom.

Takođe, zaposleni u Domu zdravlja približili su značaj redovne vakcinacije stanovnicima tog nikšićkog naselja.

Ispred nevladine organizacije ”Romsko srce”, njen predsjednik Ismet Kurti istakao je da se vakcinacija sprovodi u tri naselja sa RE populacijom.

”Svake godine organizuje se vakcinacija djece do 15 godina. Nemam tačan broj, ali računam da ima u svakom naselju oko 100 porodica, koje imaju najmanje dvoje ili troje djece”, rekao je on i objasnio da su roditelji doveli djecu nakon razgovora.

U prostorijama Crvenog krsta nedavno je održan sastanak na kome su predstavnici NVO sektora predstavili spisak djece RE populacije, koja nijesu vakcinisana.

”Sastanku su prisustvovali predstavnici nikšićkog Doma zdravlja, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Romskog savjeta, romskih NVO i Crvenog krsta”, dodao je predsjednik NVO ”Romsko srce”.

Prema njegovim riječima, procijenjeno je da će veći odziv biti ako se vakcinacija održi u naselima gdje uglavnom žive pripadnici RE populacije.

Ova redovna godišnja akcija sjutra će biti sprovedena u naselju Brlja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.