Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počelo suđenje okrivljenima za napad na Pavićevića

Pavićević, Foto: onogost.me/screenshot
 • Autor onogost.me
 • 26.01.2024. u 12:07
Iz Akcije za ljudska prava pohvalili su brzo zakazivanje nastavka suđenja za nanošenje teške tjelesne povrede građanskom aktivisti iz Nikšića Bošku Pavićević.

Juče je u Osnovnom sudu u Nikšiću, pred sudijom Mirkom Kojovićem, počelo suđenje dvojici okrivljenih za napad na Pavićevića koji se desio u noći između 2. i 3. decembra prošle godine.

Okrivljeni su rođaci M. (19) i M. S. (18), koji su, kako se sumnja, Pavićevića oborili na zemlju udarcima u glavu, i nastavili da ga tuku dok mu nijesu slomili vilice.

“Podsjećamo, Pavićević je prije napada upozorio grupu tinejdžera da ne čupaju cvijeće na Trgu slobode u Nikšiću i ne parkiraju automobile po trgu, koji je inače pješačka zona. Kada su nastavili sa takvim ponašanjem, počeo je da ih snima telefonom, što je dvojicu okrivljenih navelo da ga isprebijaju tako da mu slome vilicu, a Duška Radojičića, koji je bio u društvu sa Pavićevićem, takođe udarcem u glavu obore na zemlju”, navodi se u saopštenju.

Na početku suđenja su saslušani svi svjedoci i okrivljeni. U nastavku suđenja, već u ponedjeljak, pogledaće se snimci incidenta i vještak će se dodatno izjasniti oko povreda.

“Ovo je pozitivan primjer brzog zakazivanja nastavka krivičnog suđenja, koje bi na takav način moglo veoma efikasno da se završi. Međutim, zabrinjava ocjena nadležnog državnog tužioca iz Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Dejana Đorđevića da odustane od krivičnog gonjenja protiv okrivljenih zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje izvršenog prema Bošku Pavićeviću ali i Dušanu Radojičiću, koji je bio u društvu Pavićevića, jer prema nalazu vještaka - udarac koji je dobio Radojičić nije povreda”, navodi se u saopštenju.

Advokat Dalibor Tomović, koji zastupa Pavićevića, zatražio je da državni tužilac odluči o tome u formi rješenja, na koje bi se onda mogla uložiti pritužba višem tužilaštvu.

“Boško Pavićević je postupao kao odgovorni građanin i aktivista i za to platio ozbiljnu cijenu u vidu teške tjelesne povrede. U znak solidarnosti, Akcija za ljudska prava mu pruža besplatnu pravnu pomoć zahvaljujući podršci fondacije Sigrid Rausing Trust”, zaključili su u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Rekonstruisana Vlada Milojka Spajića će imati više žena nego što ih je bilo u prvobitnoj postavci iz novembra prošle godine, ali je nastavljena praksa da nema nijedne potpredsjednice.
  Registrovan je jači zemljotres, sa epicentrom 22 kilometra jugozapadno od Medove (Albanija), saopšteno je Sektora za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.