Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počeo protest Sindikata uprave i pravosuđa, okupljeni blokirali bulevar Stanka Dragojevića

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 01.02.2024. u 11:33
Predsjednik SUPCG Nenad Rakočević kazao je da je nezadovoljstvo zaposlenih u javnoj upravi i pravosuđu doseglo vrhunac. Okupljeni blokirali bulevar Stanka Dragojevića

Građani su se okupili ispred zgrade Vlade Crne Gore gdje je za 11 časova zakazan protest Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore

Razlog za protest, kako su naveli, je nepoštovanja kolektivnog ugovora o povećanju zarada u toj oblasti.

Okupljeni su izašli na bulevar Stanka Dragojevića, pa je saobraćaj obustavljen.

"Mi smo ovdje samo zbog socijalnog statusa koji nam je ugrožen. Mnogi danas nisu došli zbog opisa svojih poslova... Ovaj skup je organizovan kao prikaz nagomilanog nezadovoljstva", rekao je predsjednik Sindikata Nenad Rakočević i poručio da se moraju poštovati zakoni i da se u konačnom moraju poštovati ljudi.

On je rekao da nadležni kažu da su s njima kontaktirali, što nije tačno, već da su im se obraćali samo putem medija.

Emir Musović iz Asocijacije zaposlenih u vladinim institucijama rekao je da će sljedeći put okupljenih biti mnogo više.

"Pa će se onda zapitati da li će pregovarari sa nama ili ne. Pozvali ste druge granske sindikate, nama se niste obratili", rekao je on.

Iz Sindikata su ranije rekli da je nezadovoljstvo zaposlenih u javnoj upravi i pravosuđu doseglo vrhunac.

Milena Đuričić iz Sindikata uprave za igre na sreću rekla je da su "došli jer je kolektivni ugovor prekršen po principu "paf-paf".

"Kako bi mogli pogledati svojoj djeci i porodicama u lice i reći im da su oni bili ti koji su se borili za njih i sebe, ne kao pripadnici i simpatizeri bilo koje političke frakcije, već kao odgovorni hrabri ljudi koji se bore samo i jedino za svoje pravo za normalan život", rekao je Rakočević ranije pozivajući na protest.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.