Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počeo sa radom drugi saziv Dječjeg parlamenta u SO Nikšić

Oopština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 27.02.2024. u 15:21
Konstitutivna sjednica drugog saziva Dječjeg parlamenta (DP), koji čine učenici starijih razreda nikšićkih osnovnih škola, održana je danas u Opštini.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, pozdravio je članove Dječjeg parlamenta, istakavši da je ovo mjesto gdje se njeguje kultura dijaloga, sloboda izražavanja i pokreću inicijative koje mogu dovesti do pozitivnih promjena.

“Dječiji parlament otvara mogućnost našim školarcima da daju svoj sud o važnim procesima, ukažu na ono što treba unaprijediti, postave pitanja i pozovu na djelovanje javne funkcionere. Opština Nikšić izgradnjom parkova, igrališta, pomaganjem škola i zdravstvenih ustanova stvara bolje uslove za vaše odrastanje. Spremni smo da čujemo i uvažimo vaše predloge, da zajednički gradimo bolje i pravednije društvo”, rekao je Vuković.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni dnevni red i izmjene Poslovnika o radu.

Iz redova učenika  koji su izrazili želju da budu kandidati za predsjednika DP,  za predsjedavajuću žrijebom je izabrana Gabrijela Mijušković, učenica OŠ “Ratko Žarić”.

“Svečano se obavezujem da ću dužnost predsjednika Dječjeg parlamenta obavljati savjesno i odgovorno, uz puno poštovanje članova DP i ciljeva koje smo postavili pred nama”, kazala je Mijušković.

Sjednica je zaključena izborom članova radnih tijela i Klubova DP.

Poručeno je da će sa entuzijazmom i odgovornošću, članovi Dječjeg parlamenta nastaviće da rade zajedno na ostvarivanju svojih ciljeva za dobrobit cijele zajednice.

Dječji parlament je rezultat saradnje Skupštine opštine Nikšić, Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i osnovnih škola.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sindikalci su i ranije saopštavali da bi organizatori, odnosno 47 članova glavnog odbora, koji su činili i štrajkački odbor, u slučaju sudske odluke da je štrajk organizovan nezakonito mogli da dobiju i otkaz.
  Četiri lica su procesuirana zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, te izvršeni pretresi na više lokacija u Nikšiću u okviru višemjesečne istrage pod kodnim nazivom "Drivers", saopšteno je iz Uprave policije.