Početkom septembra konkurs za treći upisni rok na UCG

ucg.me
 • Autor onogost.me
 • 20.07.2023. u 10:59
Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće početkom septembra treći konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2023/24. godinu.

Navodi se da će, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, UCG organizovati elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs.

“Samo u izuzetnim slučajevima, (kada u registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, u slučaju stranih državljana, državljana Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i slično), kandidat je dužan da dostavi prijavu i originale potrebnih dokumenata studentskoj službi organizacione jedinice”, kaže se u saopštenju.

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Informacije o broju preostalih mjesta koja će se finansirati iz Budžeta Crne Gore biće date u konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na sajtu UCG.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.