Raspisan tender za izvođenje radova na adaptaciji stomatoloških ambulanti u školama

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 30.10.2023. u 09:14
Raspisan je tender za izvođenje radova na adaptaciji stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja je pokrenulo inicijativu za obezbjeđivanje uslova za ponovno otvaranje stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

U Nikšiću će stomatološke ambulante biti otvorene u OŠ “Luka Simonović”, OŠ “Olga Golović”, OŠ “Braća Labudović”, OŠ “Milija Nikčević” i Gimnaziji “Stojan Cerović”.

U realizaciju ovog projekta uključene su sve relevantne intitucije kao što su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo finansija, Fond za zdravstveno osiguranje, Stomatološka komora, Instituta za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja.

“Sredstva za realizaciju, na inicijativu Ministarstva zdravlja, obezbijeđena su kroz Kapitalni budžet države za 2023.godinu, u iznosu od 2,5 miliona eura”, saopšteno je iz Ministarstva.

Nakon obilaska svih škola u Crnoj Gori, urađena je Analiza i definisan spisak škola koje u ovom momentu ispunjavaju uslove i u kojima je moguće otvoriti stomatološke ambulante.

“U skladu za zakonskom regulativom sprovedeni su pripremni koraci neophodni za realizaciju aktivnosti adaptacije i opremanja prostora u školama u kojim će se otvoriti stomatološke ambulante– pripremljen je projektni zadatak i raspisan tender za izradu projekata adaptacije i opremanja”, navodi se u saopštenju.

Nakom pripremljene projektne dokumentacije 27. raspisan je tender za Izvođenje radova na adaptaciji stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama procijenjene vrijednost nabavke 1.064.800(sa PDV-om), 880.000 € bez PDV-a.

“S obzirom da je u fazi pripreme projetne dokumentacije, prilikom obilaska od strane arhitekata utvrđeno da Pomorska škola u Kotoru i OŠ “Dušan Obradović” na Žabljaku ipak ne ispunjavaju uslove za otvaranje stomatoloških ambulanti, Ministarstvo zdravlja će obezbijediti prostor u Domovima zdravlja navedenih opština, kako bi djeca iz ovih regiona imala jednak pristup stomatološkoj zaštiti”, navodi se u saopštenju.

U Stručoj medicinskoj školi u Podgorici je procijenjeno da nije potrebno vršiti intervencije jer je sve u funkciji i zadovoljava zahtjevane uslove, te smo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete obezbijedili da se u ovoj školi otvori stomatološka ambulanta uz omogućeno korištenje postojećeg prostora i opreme.

“S obzirom da ovaj projekat obuhavata i nabavku medicinske opreme za potrebe rada navedenih ambulanti, raspisivanje tendera za ovaj segment očekujemo početkom ove sedmice.Ministarstvo zdravlja nastavlja da aktivno prati ovaj projekat sa željom da u što kraćem roku obezbijedimo uslove za početak radova u premetnim ambulantama”, poručili su iz MZD.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).