Počinje gradnja Doma digitalne revolucije

screenshot/IPC “Tehnopolis”
 • Autor onogost.me
 • 07.09.2023. u 12:04
Svečanost povodom početka radova na izgradnji Doma digitalne revolucije održaće se u ponedjeljak, 11. septembra sa početkom u 10h na platou Doma revolucije.

“Dom digitalne revolucije će inovativnim pristupom, kreativnim i promišljenim tretmanom postojećeg prostora i valorizacijom njegovih potencijala postati jedan novi multifunkcionalni prostor za razvoj kreativne industrije kako u Nikšiću tako i u Crnoj Gori”, naveli su iz Tehnopolisa.

Dom digitalne revolucije će, kažu, dodatno omogućiti dalji razvoj servisa i usluga IPC Tehnopolis, a u skladu sa strateškom vizijom njegovog razvoja koji će pored servisa podrške omogućiti i razvoj novih, komercijalnih usluga.

“Razvojem postojećih i planiranjem budućih infrastrukturnih segmenata, kao i usluga, IPC Tehnopolis će uticati na povećanje potražnje pojedinaca, timova, mikro i malih kompanija za kancelarijskim i kreativnim prostorima u cilju dostupnosti buduće opreme i servisa. Obezbjeđivanje i opremanje navedenih prostora za potrebe pružanja neophodne podrške i pružanja komercijalnih usluga dodatno će osnažiti kapacitete IPC Tehnopolis za kreiranje i rast inovacionih kompanija iz sfere kreativne industrije koje će dati dodatan impuls razvoju lokalne i nacionalne ekonomije a time pozicionirati Dom digitalne revolucije, IPC Tehnopolis i Nikšić kao centar kreativne industrije u Crnoj Gori”, naveli su iz Tehnopolisa.

Početak radova na izgradnji je omogućen kontinuiranom sinhronizovanom aktivnošću i uspješnom saradnjom opštine Nikšić, IPC Tehnopolis, Uprave za kapitalne projekte i Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.