Počinje prijavljivanje za prvu godinu osnovnih studija

filozofski_faks
UCG
 • Autor onogost.me
 • 03.07.2023. u 08:48
Prijave za upis na prvu godinu osnovnih studija UCG podnosiće se danas i sjutra.

Za upis na državnom budžetu obezbijeđena su 3.174 mjesta. Osim toga, UCG je raspisao konkurs i za 60 mjesta na novom samofinansirajućem programu Ekonomskog fakulteta na engleskom jeziku.

Detalji elektronske prijave mogu se nači putem platforme upisi.edu.me opisani u tekstu konkursa.

Ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati je podnose neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

“Prijava na konkurs se podnosi u ponedjeljak i utorak do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi”, kaže se u saopštenju.

U srijedu se, kako navode, polažu testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit, a raspored termina polaganja predmeta biti istaknut na internet stranicama organizacionih jedinica.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu, koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, od 6. do 7. jula”, ističu iz UCG.

Prijemni ispiti organizuju za upis na studijske programe Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 12. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.