Počinje useljavanje zgrade za penzionere, ključevi za 75 vlasnika

penzioneri_zgrada
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 07.03.2017. u 13:30

Danas je kod Instituta za crnu metalurgiju ozvaničen završetak radova na zgradi za penzionere. 

Krov nad glavom dobiće 75 korisnika penzije koji su odlučili da po subevniconiranim uslovima, od 310 eura po kvadratu, riješe važno životno pitanje.

Bivša ministarka rada i socijalnog starnja, sada direktorica Kliničkog centra, Zorica Kovačević, u čijem mandatu je počela gradnja stambene zgrade za penzionere, izrazila je zadovoljsto što je danas tu da prisustvuje događaju koji je plod, kako je kazala, izvanredne saradnje Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Udruženja nikšićkih penzionera i lokalne uprave.

„Rezultat je stambena zgrada sa 75 stanova u koje će zasluženo ući porodice čiji su članovi pošteno i časno radili i izgrađivali ovu državu. Oni su ti koji su stvarali temelje ove zemlje i obaveza je svih nas, na kojim god se pozicijama nalazili, da uradimo sve da ti ljudi, koji nijesu uspjeli u svom radnom vijeku da stvore krov nad glavom, da to urade u svojim kasnim penzionerskim danima“, istakla je Kovačević.

Prvi čovjek opštine, Veselin Grbović, takođe se osvrnuo na izuzetnu saradnju sa pomenutim institucijama, ne krijući zadovoljstvo što lokalna uprava svoje kapacitete i prostor daje na raspolaganje nikšićkim penzionerima.

„Zaista je zadovoljstvo da smo završili ovu zgradu u roku od godinu dana, kao što smo i obećali, izvođač radova ”L gradnja” je obavio odličan posao. Počeli smo prošle sedmice još jednu pored ove i nju ćemo završiti za godinu. Ovo je nešto čime se ponosim, a zahvljujem i ekipi mojih saradnika. Možda nije bio naš posao da se bavimo dijelom organizacije oko ovog projekta, ali mi smo i to radili jer Udruženje nije imalo tih kapaciteta i mogućnosti“, naveo je on.

Dušan Perović, direktor Fonda PIO, kazao je da zgrada ima 60 jednosobnih stanova i 15 garsonjera. Koštala je oko 1,8 miliona eura.

„Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje Vlada u saradnji sa lokalnom upravom sprovodi u cilju rješavanja stambenih pitanja penzionera. Za zadnje četiri godine ni manje ni više nego blizu 600 stanova je sagrađeno u Crnoj Gori za potrebe najstarije populacije, ili su radovi u toku. Prošle nedjelje smo postavili kamen-temeljac za još jednu takvu zgradu koja se gradi odmah pored ove i biće sagrađena za najkasnije godinu dana kada ćemo se opet okupiti ođe da uručujemo ključeve“, kazao je Perović dodajući da nakon toga u opštini neće praktično biti penzionera koji nijesu riješili stambeno pitanje.

Ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja danas je govorio Elmedin Rovčanin.

On je poručio da će to Ministarstvo nastojati da i dalje, u saradnji sa lokalnim samoupravama, radi na projektima pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva kako bi riješili njihove egzistencijalne probleme.

U ime nišićkih penzionera govorio je predsjednik Udruženja, Ivan Krsmanović, zahvalivši svim učesnicima na brzo realizovanom projektu na zadovoljstvo, kako je rekao, svih penzionera koji su aplicirali za stan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.