Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinju radovi na poboljšanju energetske efikasnosti u OŠ ,,Dušan Bojović”

Foto studio Fokus
 • Autor onogost.me
 • 24.03.2024. u 07:51
Zgrada Osnovne škole ,,Dušan Bojović'' u Župi uskoro će biti objekat sa poboljšanom energetskom efikasnošću.

''U srijedu počinje realizacija još jednog značajnog projekta u našem mjestu. Počinju dugo čekani radovi na poboljšanju energetske efikasnosti na objektu OŠ ,,Dušan Bojović'' '', navedeno je u objavi na sajtu zupa.today.

To je dogovoreno, navodi se, tokom sastanka predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Župa Dragoljuba Radulovića i direktorice škole Ljiljane Papić sa predstavnicima firme koja će izvoditi radove.

''Radovi obuhvataju ugradnju parnog grijanja, postavljanje demit-fasade i stolarije. Realizacija projekta, vrijednosti oko 170.000 eura, doprinijeće stvaranju optimalnih uslova za župsku djecu koja pohađaju nastavu u matičnoj školi'', navodi se na tom sajtu.

Predsjednik savjeta MZ Dragoljub Radulović Savjet MZ Župa zahvalio se ministarki prosvjete, nauke i inovacija Anđeli Jakšić – Stojanović i generalnoj direktorici Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje mr Oliveri Leković, jer su, kako je rekao, ''imale sluha za apele koji su stizali iz našeg mjesta i koje su prepoznale značaj realizacije ovog projekta za sve buduće generacije župske djece koja budu sticala znanje u ovoj ustanovi''.

,,Vjerujemo da će ovo biti samo jedan u nizu aktivnosti koje će za cilj imati što bolje uslove za najmlađe stanovnike Župe’’, poručio je Radulović.

Sredstva za rekonstrukciju četiri škole u Crnoj Gori među kojima se nalazi i škola OŠ ,,Dušan Bojović'' obezbijeđena su preko Ambasade SAD u Crnoj Gori, u okviru programa humanitarne pomoći Komande američkih snaga za Evropu u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore.

Projektnu dokumentaciju je izradilo Ministarstvo prosvjete, a rekonstrukciju finansiraju SAD i dijelom Ministarstvo prosvjete.

 

Izvor: zupa.today

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.