Podijelili 150 paketa pomoći za ugrožene porodice u Nikšiću

Fondacija Volonteri Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 10.02.2023. u 14:05
Fondacija Volonteri Crne Gore podjelila je pakete pomoći za 150 socijalno ugroženih porodica iz Nikšića.

„Volonteri su u prethodnih par dana obišli 150 socijalno ugroženih porodica iz Nikšića, kako bi im uručili pakete pomoći. Pomoć je obuhvatala osnovne životne i prehrambene namirnice i garderobu. Prednost su imali korisnici materijalnog obezbjeđenja, starija lica i pripadnici RE zajednice. Takođe, naglasila bih da su pomoć dobila i lica koja nisu korisnici materijalnog obezbjeđenja, a žive u jako lošim uslovima. Nažalost, postoji veliki broj lica koja žive na rubu egzistencije, bez krova nad glavom, lošeg zdravstvenog stanja, a ne mogu ostvariti pravo na materijalno obezbjeđenje zbog zakonskih ograničenja koja nisu u skladu sa realnim životom i potrebama najugroženijih”, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Ona je istakla da je neophodno da građani imaju minimalne uslove za dostojanstven život, da imaju smještaj, hranu, vodu, struju i najosnovnije za život.

“Potrebno je da predstavnici institucija obiđu porodice, kako bi se na terenu uvjerili kako žive socijalno ugrožene kategorije građana”, kazala je Došen.

Istakla je da se Volonteri Crne Gore od osnivanja bave aktivnim pružanjem pomoći i podrške najugroženijim kategorijama društva.

“Naš rad najviše podržavaju građani i firme koje su našem društvu primjer društveno odgovornog poslovanja. Upravo ovih 150 paketa pomoći obezbijedili smo uz pomoć građana i d.o.o. “Baćović”, kojima se od srca zahvaljujemo na pruženom povjerenju i podršci našim korisnicima”, navela je Došen.

Zahvalila se i kolegama iz Crvenog krsta Nikšić na izuzetnoj saradnji.

“Najbitnije je da pomoć dobiju ljudi kojima je ista najpotrebnija, zato je neophodno da sarađujemo sa organizacijama koje aktivno rade na terenu. Na kraju, najveće hvala volonterima Fondacije koji su uvijek prva ruka podrške najugroženijima”, poručila je Došen.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.