Podijelili 3.000 novogodišnjih poklona u sedam opština

Volonteri Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 31.12.2022. u 14:30
Fondacija Volonteri Crne Gore uz pomoć Erste banke Crne Gore, drugih društveno odgovornih kompanija i građana Crne Gore prikupila je i podijelila 3.000 novogodišnjih paketića za djecu iz sedam crnogorskih opština.

„Članovi naše Fondacije u prethodna tri dana podijelili su 3.000 novogodišnjih paketića za mališane iz sedam crnogorskih opština. Trudili smo se da obuhvatimo centralni, južni i sjeverni dio Crne Gore. Akcija prikupljanja je počela 9. decembra, prikupljena su sredstva za kupovinu određenog broja paketića, dok smo ostatak dobili od strane naših građana. Ovim putem želimo da se zahvalimo našim partnerima iz Erste banke Crne Gore i njihovim zaposlenim, koji su donirali sredstva za kupovinu skoro 800 novogodišnjih paketića. Pokazali su šta znači humanost, solidarnost i društvena odgovornost. Takođe, želimo se zahvaliti i ostalim partnerima i građanima Crne Gore koji su nam  pomogli da uradimo dobru stvar za naše najmlađe”, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Došen je istakla da veliki broj djece živi u siromaštvu i da im je potrebna podrška i pomoć društva i sistema.

“Djeca u Crnoj Gori generalno žive u jako lošim socio-ekonomskim uslovima. Trudimo se da pomognemo u skladu sa resursima kojima raspolažemo. Bitno je da građani Crne Gore znaju da djeca računaju na nas, jer sami ne mogu. Djecu ne možemo targetirati, jer im je dovoljno breme koje nose u svakodnevnici, ali svaka naša akcija koncipirana je u skladu sa posebnom pažnjom za najmlađe članove našeg drruštva,”, istakla je Došen.

Akciju su realizovali volonteri Fondacije, koji su posjećivali domaćinstva i ustanove u nadi da će najmađima uljepšati praznike.

“Hvala svim volonterima koji su nam pomogli u realizaciji ove akcije. Posebna zahvalnost drugarima iz OŠ “Mahmut Lekić” i njihovoj učiteljici  Jasmini Zvrko  iz Tuzi , koji su nam donirali određeni broj paketića i time pokazali da zajedno uvijek možemo više. Hvala i direktorima centara za socijalni rad, organizaciji “Žene Bara velikog srca”, predstavnicima mjesnih zajednica i članovima navijačke grupe Vojvode Nikšić na saradnji i pomoći. Na kraju, možemo reći da je rezultat 1:00 za humanost”, zaključila je Došen.

Mališanima je novogodišnje paketiće uručio Deda Mraz uz mogućnost fotografisanja.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.