Podrška i poštovanje učiteljima

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2022. u 10:45
Na Svjetski dan učitelja, 5. oktobra, ali i tokom cijele godine, Ministarstvo prosvjete učiteljicama i učiteljima nedvosmisleno daje podršku i izražava poštovanje, ističući vrijednost i važnost učiteljskog poziva u vođenju i oblikovanju budućih generacija, kazao je u čestitki ministar Miomir Vojinović.

“Učitelj je drugi roditelj, a prvi korak u učionicu je dječiji korak u svijet. Kako će se snaći u tom svijetu, zavisi od svakog učenika pojedinačno, ali i od onoga što im učitelj pruža. Od njegovog znanja, vještine, kreativnosti, energije i strpljenja. Učenje je uvijek dvosmjerno putovanje, jer se uči zajedno i obostrano, jedni od drugih”, naveo je on.

Istakao je da je suvišno govoriti o odgovornosti učitelja, ali joj moramo odati poštovanje.

“I ne smijemo zaboraviti koliki teret je na njihovim leđima. Koliko truda, rada, podrške, ljubavi, saosjećanja pružaju našoj djeci”, kazao je on.

Tu ruku koja ih čuva u najranjivijem uzrastu, prilikom prvih najvažnijih koraka na putu ka budućnosti

“Na Svjetski dan učitelja, 5. oktobra, ali i tokom cijele godine, učiteljicama i učiteljima nedvosmisleno dajemo podršku i izražavamo poštovanje, ističući vrijednost i važnost učiteljskog poziva u vođenju i oblikovanju budućih generacija”,zaključio je ministar.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.