Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podrška za Selenu od nikšićke rok scene

16343672_1129607960485437_1058910481_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 29.01.2017. u 07:53

Iako je novac  za liječenje trogodišnje Selene Mandić već prikupljen, predstavnici nikšićke rok scene nijesu odustali od namjere da pomognu i tako još jednom pokažu svoju humanost.

Oni su sinoć u Zahumlju svirali oko tri sata, a sredstva sakupljena tom prilikom uplatiće u Fond za sljedeću humanitarnu akciju ovog tipa.

Inicijator akcije, Petar Šundić, kazao je da čim je čuo za Selenin slučaj odmah se “upalila lampica” da treba da reaguju.

“Strašno mi je bilo stalo da na brzinu odreagujem i zato sam možda nekog zaboravio da pozovem. Bendovi su se odazvali u super broju, jedna dobra scena, mlada scena. Dobra je prilika i za Nikšić da vide aktuelnu rok scenu posle dužeg vremena. Ne treba samo ovim povodom da se dešavaju ovakve stvari, već treba da se okupljaju ljudi”, istakao je Šundić dodajući da je iskreno srećan što su sredstva za Selenu prikupljena, ali i da je ponosan na svoj grad, humanost ovih bendova i uopšte na saradnju i uvezanost.

Sa njim je saglasan i Nikola Peković iz bendova Willie and the Groundskeepers i Podroom, koji je naglasio da su se ovi sastavi odmah rado odazvali Šundićevom pozivu,  jer je ovo, kaže, dobra i apsolutno korisna stvar. Naglašava i da treba da bude što više ovakvih događaja, ali i da njima treba da se odazivaju popularni izvođači kako bi došao što veći broj ljudi, a samim tim bila sakupljena veća sredstva.

“Ispred oba benda bih htio da uputim ogromnu podršku za djevojčicu, a svakako me raduje što su skupljena sredstva za nju. Dobra je stvar što postoji taj Fond i što će ovaj novac, a i sa nekih drugih akcija biti usmjeren u prave ruke. I očekivao sam da će se bendovi odazvati ovoj akciji, ne znam nikog ko bi bio suprotnog mišljenja. Pozivamo sve predstavnike nikšićke muzičke scene da izađu i da urade ovo što smo mi noćas uradili i što ćemo, nadam se, i ubuduće raditi”, poručio je Peković.

Pored pomenutih izvođača nastupili su i Dino Kapetanović i Veljko Vučurović (acoustic Autogeni Trening), Bend Zli, Bend Štrajk Mozga i Punkriot.

Akcija je organizovana u saradnji sa Bedem festom i Alfa Centrom, a podržana je od Opštine Nikšić, JU „Zahumlje“ kao i kompanije Ras Pres u vidu štampanja ulaznica bez novčane nadoknade.

Studenti skupili 41 euro

Proteklih dana bilo je organizovano i prikupljanje novca na Filozofskom fakultetu. Kako nam je kazao Marko Popović, ispred Studentskog vijeća tog fakulteta, na račun, sada Fonda za prikupljanje pomoći, uplaćen je 41 euro. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci