Pojedine opštinske službe “gluve” na inicijative koje građani pokreću preko portala Onogošt

opstina-_moja_slika
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 19.01.2023. u 08:28
I taman kad smo se ponadali da se nešto promijenilo kada je u pitanju odnos PR službe Opštine prema medijima, oni su nas demantovali.

Izgleda da je priča o slobodi i ravnopravnosti medija koja se mogla čuti na početku rada sadašnje lokalne uprave, ipak samo priča.

Naime, kao nezavisni, lokalni medij koji radi isključivo u službi građana, od lokalne uprave mjesecima ne uspjevamo da dobijemo odgovore na brojne mejlove i pitanja, dok se nekim drugim medijima redovno odgovara.

I pored ovog propusta, kada smo PR službi Opštine predočili ovo, umjesto da dobijemo odgovore, oni su pokušali da nas kritikuju zbog toga kako radimo, te da tako utiču na naš rad.

Takođe su nam zamjerili što nismo došli godišnju konferenciju, ne uzimajući u obzir da kao mala redakcija, sa par novinara, ne možemo sebi dozvoliti luksuz da napuštamo radno mjesto, a i zašto bi to zamjerali kad redovno, ali bas redovno, prenosimo aktivnosti i rad lokalne uprave. Ipak,  kad treba da se odgovori na određena pitanja tu je samo ignorisanje koje traje.

Tako smo prije dva dana poslali pitanja o povodom javne rasvjete i aplikaciji “Čist grad sad”, ali naravno, odgovore nijesmo dobili. Neki drugi medij, pak, jeste.

Slično je i sa pitanjima o kvartovima, nezaposlenosti u opštini Nikšić i slično, na šta odgovore čekamo već duže vrijeme.

Lokalnu upravu podsjećamo da smo nezavisni, privatni medij, da mi nijesmo njihova PR služba, te da je prosto očekivano da im nekad naš rad ne odgovara.

Takođe ih podsjećamo da oni odgovaranjem nama zapravo odgovaraju građanima koji preko nas, kao medija, pokušavaju da dođu do određenih informacija, a nas, kao medij i ne moraju uvažiti. Građane bi valjda, trebalo, jer je lokalna uprava ta koji treba da bude samo u službi građana.

Moramo napomenuti da postoje izuzeci pa tako na pitanja uvijek odgovore sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Đorđije Manojlović, kao i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović.

Lokalnu upravu pozivamo da nam pokažu na koji način smo im uskratili pravo da se čuje njihova strana, a tada se naravno možemo prvi izviniti javno.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Ovoj opštinskoj vlasti vi ne odgovarate jer ste previše realni i ” ničiji”, ne mogu da upravljaju s vama,a pri tom vi u službi građana – postavljate im ” nezgodna” pitanja,tjerate ih da ih rešavaju,oni to ne vole,zato vas izbjegavaju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.