Pokrenuta inicijativa za rekonstrukciju česme u Ulici Narodnih heroja

mail
Omladinski klub Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 03.08.2017. u 11:12

S obzirom da smo ovih dana svjedoci visokih temperatura, kao i da su najave meteorologa da će se toplotni talas nastaviti i u sedmicama pred nama, Omladinski klub Nikšić podnio je inicijativu nadležnim službama Opštine Nikšić da se zapuštena česma u Ulici Narodnih heroja po hitnom postupku rekonstruiše i stavi u funkciju kako bi bila na usluzi velikom broju građana.

„Članovi Omladinskog kluba Nikšić su izvršili fizički uvid u trenutno stanje pomenute česme i utvrdili da nije neophodno veliko ulaganje kako bi se ista stavila u funkcionalno stanje, te moli nadležne organe da što prije učine sve neophodno kako bi se i to malo nedostataka otklonilo i česma dovela u stanje koje priliči gradu pod Trebjesom, s obzirom da kao ovakava služi za odlaganje otpada“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba Nikšić.

Napominje se i da u Nikšiću postoji veliki broj pasa lutalica kojima tekuća voda sa česme takođe može koristiti kao izvor okrepljenja.

„Predmetna česma je u veoma lošem stanju, već duže od 15 godina nije u funkciji, a nebrigom i nemarom je postala mjesto za odlaganje otpada. Ova,  kao i četiri iste česme na Trgu Slobode, istovremeno su izrađene i dugo vremena su bile ukras našeg grada. Četiri česme na Trgu Slobode su kako – tako obnovljene,  dok je predmetna česma u Ulici Narodnih heroja potpuno zaboravljena i prepuštena zubu vremena i nemaru prolaznika. Uvidom  u ispravnost vodovodne instalacije – lako je zaključiti da uz minimalna ulaganja ova česma može biti istovremeno i funkcionalan i vrijedan ukras ove ulice”, stoji u  inicijativi upućenoj Službi za skupštinske poslove, dodajući da se njom želi skrenuti pažnja na potrebu da se u 2017. godini planira i realizuje rekonstrukcija ove česme i da se o ovom spomeniku kontinuirano posveti pažnja ubuduće.

“Pored svega ovoga, svjedoci smo poslednjih godina sve većih temeperatura u ljetnjim mjesecima kada je neophodnost funcionisanja česme sve opravdanije. Najave meteorologa su da će i naredni period biti sve topliji, a pomenuta česma se nalazi na raskrsnici puteva koji vode do bitnih institucija koje posjećuju građani, tako da nam u vrelim danima može koristiti kao mjesto odmora i okrepljenja. Takođe, tekuća voda može biti i izvor osvježenja  za napuštenje životinje, što je još jedan razlog više da se pomenuta česma obnovi”, zaključuje se u inicijativi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.