Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Policajcu prijetili i vrijeđali ga, uhapšene četiri osobe u Nikšiću

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 05.01.2024. u 13:58
Nikšićka policija uhapsila je N.N.(52),V.Đ., P.N. i V.N zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje.

Iz Uprave policije je saopšteno da policajcu nijesu dozvolili preduzimanje službenih radnji upućujući mu riječi uvredljive sadržine, te da je zadobio povredu u vidu oguljotine.

„Nikšićka policija je 3. januara u večernjim časovima, postupajući po operativnoj informaciji, pristupila kontroli vozila marke Mercedes koje se kretalo ulicom Ivana Milutinovića i lica koja su se u njemu nalazila.

Naime, kada su policijski službenici saopštili licu N.N. (52), koji je upravljao vozilom, da će izvršiti pregled vozila, ovo se lice drsko usprotivilo, te su nakon toga i lica koja su se nalazila pored N.N. u vozilu, V.Đ., P.N. i V.N., prišla policijskom službeniku i protivili se njegovom preduzimanju službenih radnji upućujući mu riječi uvredljive sadržine“, navodi se u saopštenju policije.

Nakon što je licu V.N. saopšteno da će biti odveden u službene prostorije, zbog omalovažavanja službenog lica, ovo lice je, kako navode iz policije, uhvatilo policijskog službenika za kragnu uniforme, obraćajući mu se prijetećim riječima.

„Zatim, policijski službenik je V.N. uhvatio za ruku u namjeri da ga odvede do službenog vozila, u čemu su ga spriječili P.N., N.N. i V.Đ. na način što ga je P.N. uhvatio rukama u predjelu vrata, usljed čega je policijski službenik zadobio povredu u vidu oguljotine, dok su V.Đ. i N.N. sa leđa prišli i povukli unazad za uniformu policijskog službenika. Policijski službenik je zatim upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, radi savladavanja otpora pomenutih lica“, piše u saopštenju.

Iz policije navode da su po uvođenju u službena vozila, N.N. i P.N. ponovo upućivali riječi uvredljive, ali i prijeteće sadržine u odnosu na ovog policijskog službenika.

Vozilo kojim je upravljao N.N. je privremeno oduzeto radi daljih provjera, a lica su upućena u Medicinski centar Nikšić na ukazivanje ljekarske pomoći.

Po upoznavanju tužioca o cjelokupnom događaju kvalifikovano je krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje koje se na teret stavlja N.N., V.N., P.N. i V.Đ. i oni su po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću lišeni slobode.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Je li policajac bio sam ili je imao i kolegu? Niko ga ne pominje, mozda je skoknuo do trafike!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.