Policija podnosi krivične prijave zbog onemogućavanja glasanja, fizičkog obračuna…

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 30.10.2022. u 16:27
Policija u Šavniku podnijeće više krivičnih prijava protiv predsjednika i više članova biračkih odbora zbog sumnje da su izvršili krivično djelo sprječavanje održavanja glasanja, uništavanja dokumentacije, fizičkog napada...

Policija u Šavniku će, kako je saopšteno, protiv M.V. i M.L. podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo – sprječavanje održavanja glasanja u sticaju sa krivičnim djelom – uništavanje dokumenata o glasanju.

Oni se sumnjiče da su, kako su kazali iz Uprave policije, kao članovi biračkog odbora, uništili više glasačkih listića na biračkom mjestu broj 1 u Šavniku.

Takođe, krivična prijava će biti podnijeta i protiv člana biračkog odbora D.G. (36), na biračkom mjestu broj 14 u toj opštini.

“On se sumnjiči za krivično djelo povreda prava glasanja u produženom trajanju u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje održavanja glasanja. Osim toga, policija će protiv ovog lica podnijeti i prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru. D.G. je fizički napao jedno lice kojom prilikom mu je nanio lake tjelesne povrede”, saopšteno je iz policije.

Protiv predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu broj 13, M.A. (38) policija će nadležnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo – povreda prava glasanja, koje je počinio, kako je saopšteno, tako što jednoj osobi nije dozvolio da glasa.

Podsjetimo, zatvorena su tri biračka mjesta – u zgradi Opštine Šavnik, Bijeloj i Kruševicama. Predsjednik OIK-a u tom gradu Dušan Radanović kazao je da će novo glasanje najvjerovatnije biti organizovano narednog vikenda.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Каква би била реакција државних органа да је на примјер у Плаву уписано пет хиљада гласача из Никшића из редова Демократског фронта?
   Питам за друга

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
  Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
  Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.