“Političari da prestanu sa prozivanjem medija jer im se ne sviđa njihovo izvještavanje”

sindikat_medija
Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 12.09.2022. u 10:52
Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje urednici "M portala" Danici Nikolić i poziva nadležne da hitno utvrde ko je poslao mejlove sa jezivim prijetećim porukama.

“Prijetnje novinarima i medijskim radnicima u Crnoj Gori, koje se nastavljaju i koje su sve češće u onlajn sferi, su nedopustive, naročito zbog drugačijeg mišljenja.

Ponavljamo da svi mediji i novinari imaju pravo na autonomne uređivačke politike i da to ne smije biti razlog za njihovo brutalno targetiranje”, naglašavaju u Sindikatu medija.

Pozvali su političare da prestanu sa prozivanjem medija zbog toga što im se ne sviđa njihovo izvještavanje, jer i to može stimulisati napadače da prijete novinarima i medijima i pokušaju da se obračunaju sa njima.

“Veliki broj napada i prijetnji novinarima prethodnih godina rezultat je političkih i društvenih tenzija u državi i zato političke elite moraju biti posebno senzibilne prema zaštiti prava novinara na slobodno informisanje. Podsjećamo da je tokom avgusta i septembra registrovano čak šest napada i prijetnji upućenih novinarima i medijskim radnicima”, navodi se u saopštenju Sindikata.

 

 

 

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U prvih sedam mjeseci ove godine osobe sa invaliditetom podnosile su Zaštitniku pritužbe u vezi sa diskriminacijom prilikom zapošljavanja, pa je u izvještajnom periodu bilo šest predmeta u ovoj oblasti, od čega je u tri predmeta utvrđena diskriminacija po osnovu invaliditeta i date su preporuke saopšteno je iz Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.
  Sindikat doktora medicine tvrdi da su plate ljekarima definisane Granskim kolektivnim ugovorom (GKU) koji je potpisan u ponedjeljak znatno niže od onih koje su definisane Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Optužili su predstavnike reprezentativnih sindikata da se zalažu sa smanjenje zarada doktorima.