Ponovo uhapšen Ranko Vuletić

vuletic
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 26.02.2016. u 13:33

Nikšićanin Ranko Vuletić (53), osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog bacanja bombe u blizini lokala „Tani“ u Nikšiću, u vlasništvu biznismena Ranka Radulovića, uhapšen je prekjuče, nakon samo nekoliko dana slobode.

Kako prenosi Pobjeda, Vuletiću je ukinut pritvor nakon presude koju mu je izrekao sudija Osnovnog suda u Nikšiću Ivan Perović. Nakon toga uslijedila je žalba Osnovnog tužilaštva na odluku o pritvoru. Vijeće Osnovnog suda u Nikšiću je nakon razmatranja usvojilo žalbu Tužilaštva i naredilo da se Vuletić uhapsi.

Vuletić je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija do pravosnažnosti presude.

Optuženi je prošle godine uhapšen u policijskoj akciji „Onogošt“ zbog sumnje da je 21. juna prošle godine bacio ručnu bombu u blizini lokala ,,Tani“. On se tereti da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ranko Vuletić od ranije je poznat policiji. Trenutno se protiv njega, njegove kćerke i zeta vodi postupak pred Višim sudom zbog pljačke zlatare ,,Rej gold“ u Nikšiću 2012. godine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.