Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Popis će trajati do 28. decembra

Monstat
 • Autor onogost.me
 • 15.12.2023. u 19:00
Trajanje popisa staovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori produženo je za 10 dana, odnosno do 28. decembra, odlučila je Vlada na telefonskoj sjednici.

Vlada je na današnjoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa.

Dokumentom je popis produžen za 10 dana odnosno do 28. decembra.

Vlada je donijela i Odluku o izmjenama Odluke o visini i rasporedu sredstava popisnim komisijama za finansiranje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u 2023. godini. Tom odlukama naknada članovima komisija je sa 100 eura uvećana na 200 eura.

Formirane nove Uprave

Vlada je donijela izmjene Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, kojom je Uprava prihoda i carina razdvojena na Upravu prihoda i Upravu carina, dok je Uprava za katastar i državnu imovinu podijeljena na Upravu za nekretnine i Upravu za državnu imovinu.

Na sjednici je utvrđen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o priznavanju profesionalnih kvalifikacija medicinskih sestara opšte njege, doktora veterinarske medicine, farmaceuta i babica u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.