Pored turističkog obilježja postavljena državna zastava, Opština: Dodiruje tlo

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 29.09.2022. u 12:07
U toku prethodne noći neko je pored nedavno postavljenog turističko obilježja (landmark) "Volim Nikšić" postavio državnu zastavu Crne Gore na, kako su istakli iz Opštine Nikšić, zakonom nedozvoljen način jer ista dodiruje tlo.

“U članu 18. Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola jasno se navodi da zastava ne smije biti postavljena tako da dodiruje tlo a predviđena kazna za fizičko lice koje to uradi je od 30 do 2.000 eura. I Zakon o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore takođe propisuje da zastava ne smije biti postavljena tako da dodiruje tlo kao i kako i kada se državna zastava ističe”, navodi se u saopštenju Opštine.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Ovo je neki idiot, nevezan sa opštinom, samoinicijativno zabo koplje u zemlju. Mogli su zastavu uklesati u ove kvadratiće sa srcima ali se u našoj ”divnoj” državi sve veže za politiku.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.