Nikšić Vrijeme
11.1°C Kiša, neprekidna: umjerena

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Porodica Vukotić zbog nepostojećeg duga za struju danima preživljavala traume

wp_20151208_23_09_28_pro
  • Autor onogost.me
  • 09.12.2015. u 13:14

Kada je prje nešto više od mjeseca na kućnu adresu dobio rješenje izvršitelja da mora da plati skoro 1200 eura duga za struju, Nikšićanin Vojo Vukotić  kaže ostao je šokiran. Umalo, priznaje, nije pao u nesvjest. 

Na rješenju njegovo ime, njegov matični broj, ali adresa Kočani bb. Ostao je kaže zbunjen jer se nijedno brojilo nikad nije vodilo na njega. Pritom je adresa na kojoj je napravljen sporni dug u Kočanima, ali mu je nervozu stvaralo to što je izvršitelj posalo dokumenta na njegovu adresu u Ulici VI Crnogorske T-12. Da stvar bude još gora, nalog za izvršenje je, na njegovu adresu, stigao sa debelih šest mjeseci kašnjenja.

„Doživio sam traumu i duševni bol. I ja i moja djeca koja su bila tu kada su me vidjela u tom stanju po prijemu koverte. Ovo je čista zloupotreba mog matičnog broja i možda pokušaj Elektroprivrede da naplati dug od mene  koji nemam nikakavu nekretninu, niti brojilo“, priča ogorčeno Vojo za portal Onogošt.

Kako kaže, odmah je pozvao advokata, saopštio mu o čemu se radi, nakon čega je uložio žalbu na sporno rješenje.

Iz EPCG priznaju da su u slučaju Voja Vukotića napravili grešku. U dopisu koji smo dobili navodi se  kako se u njegovom slučaju radi o pogrešno unesenom matičnom broju zbog čega se i izvinjavaju Vukotiću.

 „Potrebno je da potrošač pođe u OJ Snabdijevanje Nikšić i podnese zahtjev za brisanje njegovog matičnog broja. Nakon što Snabdijevanje izvrši brisanje matičnog broja, EPCG će povući predlog za izvršenje kod Javnog izvršitelja. Da sumiramo, u pitanju je greška EPCG, potrošaču se izvinjavamo i pozivamo ga da se obrati lokalnoj jedinici snabdijevanja Nikšić kako bi grešku što prije otklonili. Ni u kom slučaju ne stoji optužba da po svaku cijenu želimo da naplatimo dug ne gledajući činjenice“, zakjljučuje se u saopštenju EPCG.

Vojo Vukotić zaključuje da je dobro što se cijela stvar razjasnila, ali kako kaže, traumu od tog dana ne može nikad zaboraviti. Pita se kako je moguće da se u današnje vrijeme dešavaju tako krupne greške zbog kojih je čitava njegova porodica danima bila pod stresom.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.
Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.