Pošta: Isplata dječijih dodataka na uobičajen način, ukoliko primalac nije na adresi ostavlja se obavještenje

Pošta Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 21.07.2023. u 22:08
Isplata dječijih dodataka za djecu do 18 godina i ovog mjeseca organizovana je na uobičajen način, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Oni su kazali da su se obratili povodom interesovanja građana za dinamiku isplate dječijih dodataka i komentara koji su prisutni na društvenim mrežama.

“Dakle, isplata dječijih dodataka se vrši u svemu u skladu sa ugovorom zaključenim sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja. Isplatu dječijih dodataka poštari vrše na adresi korisnika. Ukoliko prilikom pokušaja isplate primalac nije na adresi, poštar ostavlja obavještenje: “Izvještaj o prispijeću”, koje sadrži informacije u kojoj pošti i u kojem roku primalac može podići novac”, ističe se u saopštenju Pošte.

Iz te institucije su naveli da njihove kolege ovih dana vrše i druge vrste isplata korisnicima (penzije, materijalna obezbjeđenja, naknade za majke…), što kako dodaju donekle određuje dinamiku isplate dječijih dodataka.

“Takođe, molimo korisnike da imaju u vidu da je u toku turistička sezona koja je uzrok značajno povećanog obima posla, ali i činjenicu da naše kolege, bez obzira na vanredno visoke temperature, odnosno trenutno otežane uslove rada, nastoje da u najkraćem roku završe preuzete obaveze. Uvažavajući sugestije korisnika i njihovu potrebu za bržim i jednostavnijim procesom isplate ovog primanja, Pošta Crne Gore je u saradnji sa nadležnim ministarstvom, preduzela mjere neophodne da se uspostavi isplata dječijih dodataka u poštama na lokacijama mjesta stanovanja korisnika. Ovakav način isplate će biti mnogo komforniji za korisnike. Vjerujemo da će biti primijenjen ubrzo, iako realizacija ovog projekta ne zavisi isključivo od Pošte Crne Gore”, piše u saopštenju.

Oni su naveli se s posebnom pažnjom odnose prema sugestijama korisnika kada je riječ o redovima ispred njihovih poslovnica te da čine sve što je u ovom trenutku moguće da obezbijede bolju i bržu organizaciju ukupnog procesa isplate dječijih dodataka.

“Podsjetimo, zbog velikog broja isplata u Podgorici, Pošta Crne Gore je, kako smo i obavijestili javnost ranije, omogućila isplate u novootvorenoj pošti na Koniku za korisnike koji pripadaju naseljima Konik, Stari aerodrom – Ulica Veljka Vlahovića (neparni brojevi), Masline, Murtovina, Zlatica, Kakaricka gora, Piperi, Zatrijebač, Doljane, Rogami, Vranjske njive, Fundina i Donja Vrbica. U pošti 81102 u blizini Žaljeznčke stanice već izvjesno vrijeme rade četiri umjesto dva isplatna šaltera, kako je bio ranije slučaj. Sve pojedinačne reklamacije bivaju riješene u najkraćem roku, te molimo korisnike da nas kontaktiraju na broj Call centra 19895 ili mejl [email protected]”, zaključuje se u saopšenju Pošte.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.